Daha öncede haberini yapmış olduğumuz bir Facebook özelliğinin şimdide, incelemesini yapıyoruz. Bugün graph search, özelliğini sizlere tanıtma fırsatı buldum.
Graph search yani Türkçe adı ile grafik arama, özelliğini bugün bir tanıdığımın Facebook hesabının dilini İngilizce diline çevirerek inceledim ve bu incelemeyide sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere bu graph search özelliği sadece Amerika’da ve bir kaç ülkede daha aktif. Daha doğrusu sadece, Facebook’u İngilizce dilinde kullananlar bu özelliğe sahip. Eğer graph search’ün ne olduğunu bilmiyorsanız. Bu özellik için yazdığım ilk yazıya göz atabilirsiniz. (bkz. Graph Search)
Graph Search ile artık arkadaşınıza soracağınız soruları Facebook arama kutusuna sorabiliyorsunuz. Yada bir şehirdeki, erkek ve 22 yaşında olan tüm herkesi bu uygulama ile bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak, İstanbul’da yaşayan insanlar kimler? diye bir arama yaptığımız zaman bize İstanbul’da yaşayan arkadaşlarınızı size gösterecektir. Yan taraftada sizinle ortak arkadaşı olan fakat sizle arkadaş olmayan kişiler çıkacaktır. Aşağıdaki resim bu uygulayı özetliyor aslında. Ben daha demin Türkçe anlattım fakat graph search şimdilik sadece İngilizce dilini kullanan kullanıcılara özgü olduğu için aşağıdaki fotoğrafta İngilizce bir arama yaptım.
Kaynak : http://teknofiber.net/2013/09/graph-search-incelemesi.html