lostyazilim
tr.link

Graph Search İncelemesi

3 Mesajlar 794 Okunma
lstbozum
tr.link

Mustafa Cakmak Mustafa Cakmak Front-End & Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 60 / 71
  • Ticaret 8, (%100)
Daha öncede haberini yapmış olduğumuz bir Facebook özelliğinin şimdide, incelemesini yapıyoruz. Bugün graph search, özelliğini sizlere tanıtma fırsatı buldum.

Graph search yani Türkçe adı ile grafik arama, özelliğini bugün bir tanıdığımın Facebook hesabının dilini İngilizce diline çevirerek inceledim ve bu incelemeyide sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere bu graph search özelliği sadece Amerika’da ve bir kaç ülkede daha aktif. Daha doğrusu sadece, Facebook’u İngilizce dilinde kullananlar bu özelliğe sahip. Eğer graph search’ün ne olduğunu bilmiyorsanız. Bu özellik için yazdığım ilk yazıya göz atabilirsiniz. (bkz. Graph Search)

Graph Search ile artık arkadaşınıza soracağınız soruları Facebook arama kutusuna sorabiliyorsunuz. Yada bir şehirdeki, erkek ve 22 yaşında olan tüm herkesi bu uygulama ile bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak, İstanbul’da yaşayan insanlar kimler? diye bir arama yaptığımız zaman bize İstanbul’da yaşayan arkadaşlarınızı size gösterecektir. Yan taraftada sizinle ortak arkadaşı olan fakat sizle arkadaş olmayan kişiler çıkacaktır. Aşağıdaki resim bu uygulayı özetliyor aslında. Ben daha demin Türkçe anlattım fakat graph search şimdilik sadece İngilizce dilini kullanan kullanıcılara özgü olduğu için aşağıdaki fotoğrafta İngilizce bir arama yaptım.

Kaynak : http://teknofiber.net/2013/09/graph-search-incelemesi.html

http://www.teknofiber.net - Teknoloji Blogu
wmaraci
reklam

Ne0JiMa Ne0JiMa Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek memur
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 236
  • Beğeniler 30 / 54
  • Ticaret 4, (%75)
Benim siteye tam anlamıyla benziyor. :)

bykaraer bykaraer muratkaraer.net Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 33 / 38
  • Ticaret 21, (%100)
normalde guzel bir uygulama ama söyle bir baktım cok detaylı arama yapılıyor bay bayan a kadar.Türkiye de daha cok kız aramak ıcın tutar diye dusunmekteyim

muratkaraer.net - Tasarım Hizmetleri

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al