Merhaba, 1500 takipçili bir instagram hesabım var. Websitesi de var aynı isme sahip, ona bağlı. Konsept : Çizgiroman, diziler, oyunlar üzerine diye geniş bir yelpazede ; ingilizce içerikler ne kadar tutsa da bu alanda, türkiyede ciddi işe değer verilmediğini düşünüyorum. Neyse yaklaşık 50-60 beğeni geliyor gönderilere taglerle beraber.
Sıkıntı 1) Güzel bir çekiliş hazırladık, kendim sayfada paylaştım, 150 takipçi civarı geldi. Daha sonra bir de çizgiroman alanındaki 60 binlik bir sayfadan gönderi reklam aldık çekiliş fotoğrafıyla. Saatte 1000, gün sonunda 6-7 bin beğeni alan bir sayfaydı ; ordan çekilişe sadece 10 kişi geldi.
Sıkıntı 2) Her ne kadar özenle, ciddiyetle yapsak da beğeniler artmıyor. Sanırım anasayfaya düşmüyoruz. Zaten yazın 200beğeni falan alırken şuan anasayfa dışında beğeni gelmiyor, 10-20 kişi tag'lerden görüyor.
Sıkıntı 3) Ciddi iş demiştim ya hani, biz saatlerce oturup websitemizde inceleme yazıyoruz, güzel bir şekilde haberi, incelemeyi veya röportajı onlara sunuyoruz ; ses yok. Aynı şekilde hikaye görüntülenmeleri de 100. Takipçiler öldü mü ne yaptı anlamış değilim. Ama başka bir sayfa, kusura bakmasınlar 12 yaşındaki bir çocuğun hazırladığı ''Ben 10'' gönderisi 1000 takipçi olmasına rağmen 10 bin beğeni alıyor.
Biliyorum, ben de o tarz çocuksu, mizah ağırlıklı gönderiler atsam, ya da hiç olmadı How I Met Your Mother sahnesi atsam çok beğeni alacak, ama biz bunu istemiyoruz. Gerçekten olduğumuz şekilde gelişmek istiyoruz ama sanırım her alanda olduğu gibi burada da doğal seçilim mevzusu var.
Bu konuda ne yapmam gerek bilmiyorum, gelen takipçiler ölü nitelikte, nasıl düzgün büyürüz çözemedim. Bakıyorum adam Marvel Türkiye, Spiderman Türkiye açmış sayfa 1 ayda 5 bin takipçi, bizim sayfa 5 senede 1500 takipçi.