Günümüzde sosyal medya etkileşimin artması ile birlikte, tüm sosyal ağ sitelerinde hesap sahibi olmaya başladık, bu global ağda aktif olarak yer almaya başlayan neslimiz için hesapların kalıcı olması yada unutulan şifreler ile birlikte bir çok sorunla yüz yüze gelmekteyiz.

Bu sosyal ağ hesaplarının başında ise facebook gelmekte, facebook silme hakkında bir bilginiz yoksa bu yazımız ile birlikte detaylı bilgi sahibi olabilir, facebook hesabınızı dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Facebook Silme

Facebook hesabınızı silmek için öncelikle buraya tıklayarak ilgili, facebook bağlantısına gidin.

Sonrasında karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek, ilgili ekrandaki uyarıyı dikkatlice okuyun.



Sonrasına karşınıza çıkacak ekranda güvenlik kodunu ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir.



Hesabınızı silmeniz durumunda geri alınamayacağını bilmelisiniz, hesabınıza bağlı değerli sayfa yada gruplarınız bulunuyorsa bu sayfalara farklı bir hesabınızı yada arkadaşınızın hesabını yönetici olarak atayın, aksi halde hesabınıza bağlı bulunan sayfa yada gruplar hesabınızla birlikte silinecektir.

Videolu anlatım : http://www.youtube.com/watch?v=EVJi9I9fqhU

Facebook yedek alma

Eğer sizin için önem arzeden paylaşımlar, resimler bulunuyorsa, hesabınızın yedeğini almanız yararınıza olacaktır.



Eğer hesabınızın yedeğini almayı bilmiyorsanız, hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan hesap ayarlarına tıklayın, sonrasında alt taraftaki, facebook verilarının kopyasını indir bağlantısına tıklayın ve hesabınızın yedeğini sonradan kullanmak üzere indirin.
Hesabınızı sildiktan sonra bilmeniz gerekenler

- Üsttede belirttiğimiz üzere eğer hesabınıza bağlı, sayfa yada gruplar varsa, bunlara yönetici atamayı unutmayın aksi halde sayfaları kaybedebilirsiniz.

- Hesap silme bağlantısında, hesabı sil dedikten sonra bir güvenlik kodu ve şifre yazmanız gerekiyor bunu yaptıktan sonra hesabınıza 2 hafta giriş yapmamanız gerekmektedir, aksi halde hesabınız aktif olur.
Facebook ayarları şifre değiştirme

Facebook şifresini değiştirmek istiyorsanız, sağ üstteki butona tıkladıktan sonra ayarlar sekmesine gidin, yada buraya tıklayın. Sonrasında çıkan ekranda, şifre düzenle butonuna tıklayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Kaynak : Facebook Hesap Silme