lostyazilim
tr.link

Nasıl Youtuber Olunur ? ( En Kapsamlı Rehber)

2 Mesajlar 828 Okunma
lstbozum
tr.link

tazemuhendis tazemuhendis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek İnşaat Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 152 / 67
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar , forumda bilenler vardır belki bir Youtube kanalım var. Gerçekten hatrı sayılır izlenmelerim ver. Yaklaşık 9.000 abonem var. Ayrıca 1.8 milyon görüntülenme , 12.000.000 dakika izlenme süresine sahibim. Ben de Youtube'a başlamayı düşünen arkadaşlar için rehber nitelğinde uzun bir yazı hazırladım :) Umarım faydalı olur.
Nasıl Youtuber olunur , ben nasıl youtuber oldum ? Bu yazımda sizlere bu konular hakkında bilgi vermek istiyorum. Eğer aklınızda Youtube kanalı açmak düşüncesi varsa doğru makaledesiniz. Sizlere her şeyi en baştan,en ince ayrıntısına kadar anlatmak istiyorum. Ayrıca Youtube kanalı açmayı düşünenlerin en merak ettiği sorulardan birisi olan Youtube kanalı açarak nasıl para kazanılır? Sorusuna da bu yazımda cevap vereceğim. Lafı çok uzatmadan başlayalım.

Öncelikle Youtuber kavramını açıklayarak başlamak istiyorum. Herkesin ağzında bir Youtuber lafı var peki Youtuber nedir? Kime Youtuber denir? Bu soruları cevaplayalım öncelikle.

Belli bir konu üzerine Youtube kanalı açıp, buraya düzenli olarak kendi oluşturduğu videoları yükleyen kişilere Youtuber denir. Kısaca Youtube içerik oluşturucularıdır Youtuberlar. Bundan 5 sene önce çoğu kişi hobi olarak Youtube kanalı açıyor ve buraya video yüklüyordu. Fakat günümüzde Youtube kanalı açmak , Youtube’a video oluşturmak bir meslek haline geldi ve insanlar bu yol ile güzel paralar kazanmaya başladılar. Dolayısıyla bu da Youtuberlığı bir meslek haline getirdi.

Youtuber kavramından bahsettik . Peki nasıl Youtuber olunur , nasıl Youtube kanalı açabiliriz ?

Nasıl Youtuber Olunur?
Youtuber olmak öyle sanıldığı kadar basit bir şey değildir. Fakat bir Youtube kanalı açıp video yüklemek için de öyle çok fazla bir bütçeye ihtiyacınız yok gözünüz korkmasın. Ama her işte olduğu gibi, Youtuberlıkta da gelişmek istiyorsanız ciddi emek vermek zorundasınız. Peki Youtube kanalı açmak için ilk olarak ne yapmalıyız ? Ben nasıl başladım? Sizlere kendi tecrübelerimi adım adım anlatacağım.
Kanal Konusunu Belirlemek
Eğer Youtuber olmak istiyorsanız bir Youtube kanalı açmanız gerekiyor. Dolayısıyla da bu kanalın bir konsepti olmalı. Mesela ben kendi kanalım olan Taze Mühendis’te : Eğitim,motivasyon,bilgi,teknoloji konuları üzerine içerikler üretiyorum. Hazır yeri gelmişken Youtube kanalıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dolayısıyla siz de kendi kanalınızda ne tarz videolar çekeceğinizi belirlemelisiniz. Bir ana konu belirleyip yanına ekstra konular bulabilirsiniz. Konu belirleme aşamasında şu soru bence işinizi kolaylaştırır : Neden Youtube kanalı açmak istiyorum ? Bu soruyu cevaplarsanız,kanalınızın konusunu da kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Nasıl Youtuber olunur ? Sorusunun ilk adımı kanal konusunu belirlemektir. Kanal konusunu belirledikten sonra ikinci adıma, ekipman hazırlamaya geçebiliriz.

Devamı için : Nasıl Youtuber Olunur?

wmaraci
reklam

javacodec javacodec WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Mühendislik Öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 54 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
Foruma katkınıza teşekkürler. Bu arada makalenin tamamını konuya eklemeniz gerekiyor diye biliyorum.
berkaycatak

kişi bu mesajı beğendi.

Değişim rüzgarları estiğinde aptallar duvar örer, akıllılar ise yel değirmeni yapar.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al