Web sitesini ilk açtığımız anda sosyal ağlarda sayfalarımızı alıyoruz. Fakat kimimiz site adı ve uzantısı birleşik, kimimiz yalnızca site adı şeklinde kimimiz ise önünde www vb. eklemeler ya da sonunda eklemeler ile alıyoruz. Sonuçta sosyal paylaşım sitelerinden aldığımız bu adı, google ve diğer arama motorları bilmiyor.
Örneğin ben Open SEO Stats eklentisini kullanıyorum ve pek çok yazımı sosyal paylaşım sitelerine yazdıktan hemen sonra eklesem de; bu gönderim istatistikleri, kullandığım analiz eklentisi veya analiz yapan sitelere yansımıyor. Bunun için meta etiketler kullanılıyor. Fakat bildiğim meta etiketler google+, facebook ve twitter'a ait.
Mesela bunlara bazı örnekler vereyim.
Şimdi bunları biliyoruz ama 2 hafta geçmesine rağmen, hala analiz sitelerinde ve eklentilerinde paylaştığım makale sayısı gözükmüyor.
Bu kapsamda sorularım ve yardımcı olmanızı istediğim sorular ise şunlar;
1. Muhakkak yanlış yapıyorum ama nerede?
2. İstatistiklerde genelde fb, g+ ve twt haricinde Delicious ve StumbleUpon paylaşımlarını da görebiliyoruz. Fakat, bende neredeyse hepsi 0, 1 veya 2
3. Söz konusu sosyal paylaşım sitelerinde yaptığımız paylaşımlar, paylaşıldığı takdirde mi bu istatistiklere yansıyor?
4. Sonuç olarak ben bu sosyal paylaşım işini neden beceremiyorum?
Vereceğiniz ve beni bilgilendireceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.