Neden Sosyal Medya?



Ülkemizde hızla yaygınlaşan sosyal medya çılgınlığı nedeniyle bu konuya yer vermek istedim.Sosyal medya sitelerinin nüfusunun artık kendi başına bir devlet oluşturması sebebiyle bu konuya çok önem vermeliyiz.Bu yüzden Google amca da bu siteleri çok sever,sık sık ziyaret edip halini hatrını sorar.Şirketinizin ve sitenizin büyük bir kitleye ulaşması için sosyal medya optimizasyonu farz oldu diye düşünüyorum.

Sosyal Medya Optimizasyonu Yapalım

Arama motoru örümceklerinin yuva yaptığı siteler sosyal medya ve sosyal imleme(digg,delicious) siteleridir.Bu sitelere içeriklerinizin eklenmesini sağlayın.Bu işle sitenize sosyal medya butonları koyarak başlayabilirsiniz.

Sosyal medyada eğer ürünü tanıtacaksanız ürününüzü can sıkıcı yazılarla tanıtmamalısınız.Ürününüz ile ilgili bilgileri daha sıcak yazılarla tanıtmalı,ürünü kullananlardan memnun kalan insanların deneyimlerini paylaşabilirsiniz. Ayrıca sosyal medyada insanların yorum yapmasına teşvik etmeli,sorduklarına arkadaş ortamı çerçevesinde canı gönülden yanıt vermelisiniz.Bu da sitenize ek ziyaretçi kazanmanızı sağlayacaktır.

Sosyal Medya ve Twitter

Twitter konusunda yapacağınız çalışmalar sosyal medya optimizasyonunuzu tavan yaptıracak unsurlardan birisidir. Ürününüz ve siteniz hakkında okuyucularınızı oluşturmanız Twitter çok önemlidir.Hesap adınızı da sitenize uygun seçmelisiniz.Örneğin bir boya firmasının bayiliğini işletiyorsanız xboya şeklinde hesap açmalısınız.

Twitter’da büyük kitlelere ulaşabilmeniz için sizi takip eden kişilerin (follower) sayısının artması şarttır.Kişilerin işine yarayan ve ilgi ve merak uyandıran şeyler paylaşırsanız kullanıcılar retweet yapar ve siz de büyük kitleye ulaşırsınız.İlgi çekecek derken işe yaramaz şeyler paylaşmaya kalkmayın.

Takipçileriniz size bir soru sorduğunda mutlaka yenıt verin ki takipçileriniz onlara değer verdiğinizi anlasın.

Takip edilmek kadar takip etmek de önemlidir. Sizi takip edenleri takip listenize eklemeli,uygun gördüğünüz kişileri takip listenize eklemelisiniz.

Sosyal Medya ve Facebook

Facebook şu anda 700 milyon küsür nüfusu bulunan ve arkadaşlarınızı bulmanıza yarayan büyük bir sosyal ağdır.Şimdilerde ise Facebook bu tanımı artık çok gerilerde bıraktı.

Facebook artık şirketinizin tanıtımını yapmanız ve kitlenizi artırmak için büyük olanak sağlayan sosyal medya platformuna dönüştü. Arama motorlarının sosyal medya sitelerine olan yakınlığı sebebiyle şirketlerin şirketlerin ilgisini çekti ve şirketler Facebook’a reklamlarını vermek için birbirlerine girecek artık o derece

Şimdi sizlere Facebook’ta satışlarınızın veya sitenizin hitinin tavan yapması için uylamanız gereken gerekli adımları anlatacağım.

1)Beğeni Kitlesini Artırmaca

a.Öncelikle etkili tasarımı olan Facebook hesabı açın.

b.Sayfanıza resim,video falan koyun.Rss Graffiti uygulamasını sayfanıza ekleyerek sitenizde olanları takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

c.Sayfanıza evrim geçirtmek için Facebook uygulamalarından faydalanın.

d.Diğer sosyal medyadaki konularınızı sayfanın varlığından haberdar edin.

e.Şirketinizin hizmetlerini anlatan veya web sitenizin amaçlarını ve geleceğe yönelik çalışmalarını anlatan makaleler yazın.

f.Sayfalarınızı beğenenlerin tartışmalarını sağlayan platform oluşturun.Gerekirse tartışmayı siz yaratın

g.Sitenize Facebook sayfanızın daha çok beğenilmesinin sitenize Facebook’ta beğen tarzında eklentiler eklemelisiniz.



2)Teşvik Etmece

a.Şirketinizin veye sitenizin adına teşvik edici küçük yarışmalar düzenleyin ve kazananlara ödül verin ya da ürünlerinizi ucuz olmasını sağlayabilirsiniz.

b.Sayfanızı beğenenlere sayfanızı profilinde paylaşanlara indirim yapabilirsiniz.

c.Sayfanızın fanlarına onları gaza getiren hediyeler verin.Bu konuda az bonkör olun.

3) Reklam Yapmaca

a.Sayfanızı tanıtan reklamlardan yararlanın.

b.Ürün tanıtımları yapın.

c.Sayfanızı e- posta yoluyla da tanıtabilirsiniz.



Şimdi sıra artık sosyal medya optimizasyonu işlerinizi gerçekleştirdikten sonra bir yandan çayınızı yudumlarken bir yandan da yaptıklarınızın artı-eksi sonuçlarınızın an ve an takip etmeye geldi.

Sizlere kolay gelsin diyor,çalışmalarınızın kalıkınması hakkında yardım edebiliyorsam ne mutlu bana diyorum.

Yazı hakkında sorularınızı ve yazının eksi-artılarını ve eklenemesini düşüdüklerinizi yorum olarak bildirerek de siz de siteye hız kazandırabilirsiniz.

Orjinal Link:http://susma.in/sosyal-medya-optimiz...tayli-anlatim/