lostyazilim

Sosyal Medyayı Yalnızca Zaman Geçirmek İçin Değil, Kazanç Sağlamak İçin Kullananlar

4 Mesajlar 889 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cerezlerim cerezlerim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Sosyal medyanın gücüne hepimiz gün geçtikçe şahit olmaktayız. Uluslararası çapta nasıl da yer edindiğine, kendisiyle birlikte olayları ve insan eylemlerini nasıl da değiştirebildiğine hepimiz tanıklık edebiliyoruz. Kimilerimiz internet ve sosyal medyayı zaman geçirmek ve sadece takılmak için kullanırken, kimilerimiz de bu güçten nasıl istifade edebilirim diye düşünmekten kendilerini alıkoyamıyorlar. Ben de sanırım kendimi bu ikinci grupta görüyorum.

Halbuki bu böyle değildi benim için. 2005-2006 yıllarında internetle tanıştığımı hatırlıyorum, belki de daha önceleri, tam bilemiyorum şu an. Ancak o günlerden bu yana interneti ve sosyal medyayı yalnızca bir eğlence aracından ibaret düşünürdüm arkadaşlar. İşin ticaretini, istifade etme yöntemlerini ve kazanç kapılarını görmezden gelmeyi bırakın bir kenara, düşünmezdim bile. Şu son bir, bir buçuk yıldır haşır neşirim bu konuda böylesine bir güç ile. Henüz hiçbir eğitim almadım bir yerden, ancak kabul görür uluslararası bir kurumdan kurs vesair dersler ile eğitim almayı planlıyorum.

Sosyal Medyayı Kullanın

Gelişen teknoloji ve internet dünyası ile insanlar artık birbirleriyle kilometrelerce uzaklardan anında iletişim kurabilmekte ve bunu gerek hayırlı, gerekse hayırsız işleri için kullanabilmekteler. Biz daha çok bizlere ve milletimize faydalı olacak eylemler üzerinde yoğunlaşmalıyız arkadaşlar. Kendimizi geliştirebilmek adına uzman eğitimlerinden geçmeli, sosyal medya olgusundan ve internet dünyasından global çapta en iyi şekilde istifade edebilecek şekilde kullanmalıyız.

Sosyal medya günümüzün vazgeçilmez trendlerinden oluverdi. İnsanlar samimiyetleri olsun olmasın, diğer insanlarla iletişim kurabilmekte, bu da onlar için ayrı bir girişimcilik ruhu oluşturabilmektedir. Sosyal medya uzmanlığı denen bir kavram var arkadaşlar, eminim ki duymuşsunuzdur. Önceleri ben de umursamazdım,
' kurcalaya kurcalaya öğrenirim kardeşim ' dediğim alanlardan biriydi sadece sosyal medya uzmanlığı. Ama öyle olmadığını insanların akın akın kurslara giderken, eğitimlerin, sertifikaların peşi peşine kovaladığını gördüğümde anladım. Böyle bir alan vardı ve ben bunu en ince ayrıntısına kadar öğrenmeli ve kullanmalıydım, ancak henüz eğitimlere başlayamadım. En kısa sürede karar verdiğim bir eğitim programına dahil olup, gereken eğitimi almaya başlayacağım.

Sosyal Medya Uzmanlığı Şirketlerde İş Fırsatları Açıyor

Ülkemizin Facebook kullanımında dünya sıralamasında 6' ncı, Twitter kullanımında ise 8' inci olduğunu varsayarsak nasıl bir potansiyele sahip olduğumuzu anlarız. Bunu fırsat bilen şirketler ve firmalar da kadrolarına sosyal medya uzmanı katmanın peşindeler. Amaçlar aynı, gelişen teknoloji ve internet ile sosyal medyanınn önderliğinde daha geniş kitlelere ulaşabilmek ve daha büyük pazarlara açılabilmek.

Sosyal Medya Uzmanları Sayıca Yetersiz

Hal böyleyken, iş kapıları ardına kadar açılırken böylesine nimetlerden faydalanmamak olmaz sanırım değil mi arkadaşlar. Ancak ne var ki ülkemizde sertifikalı eğitim programlarından geçirilmiş uzman sayısının 500' ü aşmadığı tahmin ediliyor.

Sosyal medya kullanımı ve uzmanlığı ile ilgili o kadar anlatılacak, yazılacak şey var ki her birini zamanla okumanıza sunacağım arkadaşlar. Sosyal medyayı olumsuzca kullanmak yerine pozitif ve en iyi şekilde kullanmanın getirdiği avantajları hep birlikte yorumlayarak değerlendireceğiz.

Söz Sizde :

Sizin sosyal medya konusundaki fikirlerinizi ve yorumlarınızı öğrenmek istiyorum. Ne düşünürsünüz, neler söyleyebilirsiniz bu alanda ? Kıymetli yorumlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Kaynak: http://cerezlerim.blogspot.com/2014/01/sosyal-medyayi-yalnizca-zaman-gecirmek.html

İyi Çalışmalar..

wmaraci
reklam

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Kemal ekşioğlunu ele alırsak adam komik videolar paylaşarak başladı,biraz insanlar neye güler neyi sevmez anladıktan sonra "sosyal medya uzmanı" çıktı ortaya.Adam artık ne yapıyorsa,daha satışa çıkmayan ürünler hop adamın elinde,milyarlık bilgisayar çıkar "kemal'e yollayın bi baksın".Hatta birçoğu bu adama ürünü yolluyor ve yapmasını istediği tek şey sosyal medya hesaplarında paylaşması.Adam da "gönderdikleri için teşekkürler,hakkaten güzelmiş" diyor bitiriyor..

Son olarak: Kimse üniversite uzmanı sosyal medya uzmanı falan aramıyor,twitter'da paylaşım yapmayı bilen,facebook'da beğeni toplamayı bilen herkesi işe alıyorlar.Zaten böyle bir bölüm 2 sene olmadı açılalı.Fatih üniversitesi açmıştı sanıyorum.İlk mezunlarını bile ya bu sene verecek,yada verdi..

cerezlerim cerezlerim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Kemal ekşioğlunu ele alırsak adam komik videolar paylaşarak başladı,biraz insanlar neye güler neyi sevmez anladıktan sonra "sosyal medya uzmanı" çıktı ortaya.Adam artık ne yapıyorsa,daha satışa çıkmayan ürünler hop adamın elinde,milyarlık bilgisayar çıkar "kemal'e yollayın bi baksın".Hatta birçoğu bu adama ürünü yolluyor ve yapmasını istediği tek şey sosyal medya hesaplarında paylaşması.Adam da "gönderdikleri için teşekkürler,hakkaten güzelmiş" diyor bitiriyor..

Son olarak: Kimse üniversite uzmanı sosyal medya uzmanı falan aramıyor,twitter'da paylaşım yapmayı bilen,facebook'da beğeni toplamayı bilen herkesi işe alıyorlar.Zaten böyle bir bölüm 2 sene olmadı açılalı.Fatih üniversitesi açmıştı sanıyorum.İlk mezunlarını bile ya bu sene verecek,yada verdi..

kesinlkle katılıyorum abicim.. sosyal medya uzmanlığına şirketlerin ne kadar ihtiyacı oldugunu biliyosunuz demi.. o okullardan mezunlar akın akın dolduracaklardır kadroları..

onurcom onurcom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Veri Giriş
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** C**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 8 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Ben eğitim alma taraftarı değilim.Şuan baktığımızda zaten sosyal medyada günlük yaşantımızdaki konuları veya insanların ilgi alanlarına göre hitap ediyorlar.Örn yukarda arkaadşımız ekşioğlu ile ilgili demiş veya capsler? vinelar? Eğer ilerde bir diplomam var demek için alacaksanda aöf ten işletme bitir derim

www.ortaklarfilm.net
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al