Google+'a Hızlı Bir Bakış

Gerçekten sadece ve şık bir arayüze sahip. Gerçek hayatta paylaştığınız şeyleri, Google+'da gerçek hayattan bir paylaşım gibi yayınlayabilirsiniz.



Çevreler - Circles

Facebook’taki gibi arkadaşlarınızı ekleme ya da Twitter’daki gibi “Takip et”metken ziyade paylaştığınız içeriğin kimin görüp görmeyeceği konusunda daha fazla kontrol sunuyor. Uygulamayla aile, eş, dost, tüm arkadaşlarınızı gruplandırabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızı gruplara almakta çok kolay sürükleyip bırakıyorsunuz. Kullanıcılara ise sınırsız çevre oluşturma yetkisi verilmiş. Yani rahatça çerçeveler açıp arkadaşlarınızı gruplandırabilirsiniz.



Konular - Sparks

Google+ da paylaşacak içerik bulmak için zorlanmayacaksınız. Sevdiğiniz bir grup hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Google bu konuda kullanıcılarına Konular (Sparks) özelliğini sunuyor. Konular özelliği, Google’ın geliştirdiği ve hemen hemen aklınıza gelebilecek her konu hakkında içerik bulabilen bir öneri motoru. Örneğin Konular kısmında Robot Teknolojileri’ne tıklarsanız Robot Teknolojileri ile ilgili birçok habere anında ulaşabilirsiniz. Google+ belli konuları bize sunsa da, biz istediğimiz bir konu hakkında Google+ ın önerilerine gözatabilirsiniz.



Video Sohbet Ortamı - Hangouts

Videoyla sohbet ise Google+ ın en güçlü yanlarından biri diyebiliriz. Bu özellik kullanıcıların en çok sevdiği özellik diyebiliriz. En fazla 10 kişiyle aynı anda görüşme yapabileceksiniz. Buna küçük bir konferansda diyebiliriz aslında. Videoyla sohbete başladığınızda birkaç bir şey gözünüze çarpacaktır. Öncelikle görüntü sürekli değişecek. Bu durum o an mikrofona konuşan kişinin öne gelmesi ile alakalı. Ayrıca eğer isterseniz sohbetteki kullanıcıların sesini kapatabilirsiniz. Bir kullanıcının sesini kapattığınızda sadece siz değil, diğer kullanıcılar da o kişinin sesini duyamayacaklar. Sesi kapatılan kullanıcı ise kendi sesini istediği anda tekrar açabiliyor. Videoyla sohbet servisi ayrıca bir toplu yazışma özelliğine de sahip. Buna ek olarak sohbetteki kullanıcılar aynı anda YouTube üzerinden video da izleyebiliyorlar.



Anlık Yüklemeler - Instant Upload

Bu özellik ise, cep telefonlarınızdan çektiğiniz resimlerinizi anında hesabınıza eklemeye olanak sağlıyor. Google ise bu özelliği "Anı Paylaş" olarak lanse ediyor.



Grup Sohbeti - Huddle

Cep telefonunuz üzerinden birden fazla arkadaşınızla mesajlaşmanızın önünü açıyor. Google+’daki çevrenizdekilerden istediklerinizle tek bir ekrandan mesajlaşmanıza imkan sağlıyor.



Kaynak: http://bilgileniyoruz.com/internet/161-tum-detaylariyla-google.html