Tikkafalı adlı üyeden alıntı
hocam Mark Zuckerberg in seneryosunu kendi yazdığı sosyal ağ filmi var onu izlemenizi tavsiye ederim
facebook gerçektende yurt odasından çıktı dünyaya kapılarını açtı
Apple gerçekten garajdan çıktı Steve Jobs un kendi kaleme aldığı biyografi kitabını okursan microsoft hp vs. birçok firmanın nasıl bu zamana geldiğini anlarsın
google zaten 2 üniversite öğrencisinin tez konusuydu
dell pc ler bile bir öğrencinin yurtta apple pc leri parçalayıp kendi ucuz pc sini toplamasıyla başladı dell de öğrenci yurdundan kapılarını açtı dunyaya şu anda sunucu server işinde dünyada 1 numara
hani insan inanmak istemiyor garajdan yurttan cıktığına ama tüketiciyiz işte öğrenci yurdundan çıkan fikrin kasasını dolduruyoruz :) inanmak gerçekten zor
İzledim. Değerlendirilmesi gereken noktalar bu projeler için yapılan filmler ve belgeseller için de var. Silikon vadisinin en basit viralidir bu garaj muhabbeti. :)
Bana Steve Jobs diyorsun hocam ama olayların arka yüzünü değerlendirmek gerekiyor. Yanlış anlamayın ama bize verilenlerle, bizden gizlenenleri tartışıyoruz. Olayın siyaset ve dinsel yönüne hiç girmiyorum zaten. En basit şekilde silikon vadisinde bir tanıdığınız varsa bu yurt, garaj, balkon muhabbetleriyle yapılan reklam çalışmalarının astarını öğrenebilirsiniz.
Google'a 100 k $ hibe desteği veren bir şirket var söylenene göre. Her kaynak farklı bir firma ismi veriyor. Google belgeselini yapan kişi röportajında ise firmanın Google'a hibe verir vermez bu şirketin battığını vs. söylüyor. Aynısı Mark'a verilen isimsiz ve banka tarafından tahsis edildiği söylenen ödenek içinde geçerli. Bunlar çok masum sebepler. Mark ve Bill şu an birer siyasetçi. Ülkelerindeki çalışmaları ulusal basından inceleyebilirsiniz.
Kısacası bu garaj muhabbetleri sizi azimlendiriyorsa bir sıkıntı yok. Ama bir şeyleri araştırmak gerekiyor. Uzun süredir yatırımcılık, girişimcilik gibi konuları işin erbaplarıyla konuşuyorum. Yani olaylar göründüğü gibi değil. ( Telefondan yazdığım için hatalar olabilir. )