Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara, MSN Messenger,Yahoo ve Gtalk gibi anlık mesajlaşma servislerine ve Hotmail, Gmail ve Yahoo gibi e-mail hesaplarına tek bir sayfa üzerinden bağlanabiliyor.


Haber, Türkiye'den çıkan küresel bir web projesi olan LiveGO üzerinden kullanıcılar, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara, msn Messenger,Yahoo ve Gtalk gibi anlık mesajlaşma servislerine ve Hotmail, Gmail ve Yahoo gibi e-mail hesaplarına tek bir sayfa üzerinden bağlanabiliyor.
Sürekli Türkiye'den global projeler çıkmasının gerekliliğine vurgu yapılır. Bu, pek de hayata geçirilmiş değil. Ancak yavaş yavaş bu yönde adımlar atılıyor. Türkiye'de hedefi küresel olan projeler çıkıyor. Bunlardan biri online mesajlaşma platformu olan MessengerFX'in ekibi tarafından hayata geçirilen LiveGO. Aldığım bilgiye göre, geçtiğimiz ay hayata geçen proje yoğunluklu olarak Avrupa ve Güney Amerika'dan ilgi görüyor.
TÜM AĞLAR TEK SAYFADA
LiveGO üzerinden kullanıcılar, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara, MSN Messenger,Yahoo ve Gtalk gibi anlık mesajlaşma servislerine ve Hotmail, Gmail ve Yahoo gibi e-mail hesaplarına tek bir sayfa üzerinden bağlanabiliyor. Kullanıcılar, Todo List, Takvim ve Notlar gibi araçlarını da LiveGO üzerinden yönetebiliyor. Şu anda, Türkçe, İngilizce, Portekizce, İspanyolca olarak yayında olan LiveGO'nun, yakın gelecekte, Fransızca ve Almanca versiyonları da gelecek.
10 MİLYON KULLANICI
Proje ekibinden aldığım bilgiye göre, LiveGO'nun başarısının altında bugüne kadar 10 milyon kullanıcıya ulaşan ve 2 milyon aktif kullanıcı ile büyük ilgi gören MessengerFX tecrübesi var. 2010 yılı başında, LiveGO fikri ile Golden Horn Ventures'dan ciddi bir yatırım alan Türk mühendisler, projeyi geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Projeyle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğim.
Twitter'ı Türkçe kullanmak ister misin?
LiveGO, dünya ve Türkiye'de en çok kullanılan sosyal ağlardan biri olan ve şu an Türkçe versiyonu bulunmayan Twitter'ı da Türkçe olarak kullanma imkanı sağlıyor. http://turkcetwitter.livego.com/ adresinden giriş yapıldığında öncelikle bizi bir Twitter rehberi karşılıyor. Twitter'ın ne olduğu, ne işe yaradığı, hangi amaçlarla kullanılabileceği gibi kılavuz bilgilere sitede yer verilmiş. Twitter'ı İngilizce olduğu için kullanmaktan çekinen kitleye büyük kolaylık sağlayan bu servis, dört adımda Twitter hesabı oluşturma, LiveGO üzerinden yönetmeyi öğretiyor. Servisle, Twitter hesabınıza LiveGO üzerinden giriş yapıyor ve Türkçe arabirim üzerinden iletişiminizi kolayca sürdürebiliyorsunuz. Teknik bilgi ve becerisi olmayan ortalama internet kullanıcılarına, yeni servislerin kullanılmasını öğretmek ve teknoloji kullanımının tabana yayılmasını sağlamak adıma LiveGO'nun Twitter girişimini çok olumlu buluyorum.
Yeni başlayacaklar için: Twitter Nedir? Nasıl kullanılır?
LiveGO'dan başladık, LiveGO ile Twitter'ı Türkçe nasıl kullanabileceğinizi anlattık. Bu fırsatı değerlendirmek ve "Twitter Nedir? Nasıl kullanılır?" bahsi açmak da farz oldu o zaman. LiveGO sitesinden aktaralım, kayıtlara geçsin: Twitter arkadaşlarınız, aileniz ve çalışma arkadaşlarınız; kısacası sosyal yaşamınızda bağlantı kurduğunuz tüm bireylerle "Ne yapıyorsun?" gibi basit bir soruya verilen hızlı ve kısa cevaplarla iletişim içerisinde kalmanıza yarayan yeni bir online iletişim aracıdır. Twitter'da amaç sizi takip edenlere o an neler yaptığınızı, neler düşündüğünüzü bildirmektir. Aynı şekilde sizin takip ettiğiniz kişilerinde neler yaptığını öğrenebilmenizi sağlar. Bir Twitter kullanıcısı olarak sizi takip edenlere güncellemeler gönderebilir veya takip ettiğiniz kullanıcıların güncellemelerini takip edebilir; diğer Twitter kullanıcılarıyla herkesin görebileceği şekilde genel veya özel mesaj ile iletişime geçebilirsiniz. Twitter'ın bildiğimiz tüm iletişim araçlarından en büyük farkı mesajınızın 140 karakterle sınırlı olmasıdır. Bu yüzden kısa ama öz olarak kendinizi veya durumunuzu takipçilerinizle paylaşırsınız. Twitter'ın diğer önemli bir farkı da istediğiniz herkesi takip edebilmeniz, yani karşıdaki kimsenin onayını gerektiren bir süreç olmaksızın, istediğiniz kimseyi takip edebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte Twitter ile gündelik sosyal deneyimlerinizi geliştirebilir, web üzerindeki ilginç içerikleri paylaşabilir, fotoğraf video ve Müzik etrafında dönen eğlenceli bir iletişim ortamı oluşturabilirsiniz.
yenisafak