Resmi kuruluşlar ve firmaların başta olmak üzere son yıllarda günümüzde tv kanallarının bile kullandığı sosyal paylaşım ağlarından biri olan Twitter dün akşam an itibari ile kapatıldı. BTK’nın site bilgi sorgu sayfasında twitter.com adresi sorgulandığı zaman site hakkındaki alınan mahkeme kararı ile birlikte TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.
Peki Twitter neden kapatıldı?
*******inikasyon iletişim Bakanlığının Türkiye üzerinden erişime engellenmesini gerekçe olarak gösterdi. İlk olarak Radikal’den İsmail Saymaza ulaştı. Bir çok mahkeme açıldığı gösterilen bunlardan biri ise, Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesinin 3 şubat 2014 tarihinde vermiş olduğu karar. Fakat bu Twitter’a erişim yasağının gelmesi için net bir karar değil. Anadolu 18. Ceza mahkemesi İsmet Özel adlı kişi adına açılmış sahte hesaba ilişkin kapatılması için başvuruda bulunduğu söz konusu, sahte hesapların kapatılması için gereğinin yapılmasına karar veriyor.
Twitter Dns Değiştirme Nasıl Yapılır?
Twitter’a Türkiye üzerinden giriş yapmak mümkün değil. Verik sunucularla yasaklı sitelere giriş yapmak mümkün. Örneğin Youtube’nin kapatıldığı dönemlerde kullanılan ktunnel aracılığı ile bağlanılarak giriş yapmak mümkündü. Vekil sunucular bilgisayarınızın bilgilerini gizleyerek farklı ülkeler üzerinden bağlanmanızı sağlayan aracı sitedir. Sitenin kendi bünyesinde barındırdığı yazılımlar ve IP adresleri aracılığı ile bağlanmak mümkün olabiliyor.
Bilgisayarlarınız için uygun dns değiştirme ayarlarına web sitemiz üzerinden ulaşmanız mümkün. Bir çok işletim sistemine uygun konular paylaştık daha önce, sitemizden işletim sistemleri hatta mobil cihazlarınız için kullanabileceğiniz ayarlara göz atarak bilgilerinizi değiştirerek bağlanabilirsiniz.
Kaynak: http://www.yasakligiris.com/twittera-nasil-girilir-dns-degistirme-ayari/