Twitter’ın aylardır çalışmasını sürdürdüğü halka arz projesi bugün hayata geçirildi. Yaklaşık 70 milyon hisse senedi, hisse başı 26 dolar olmak kaydıyla TWTR kodu ile işlem görmeye başladı. Eylül ayında S-1 evraları ile SEC’e başvuru yapan Twitter, bu başvuradan sonra hisse senetlerinin 17 ile 20 dolara arasında satılacağını belirtmişti.

Twitter’ın halka arz projesinden yıllık beklentisi 1.4 ve 1.6 milyar dolar arası olması bekleniyor. Twitter bugün faaliyete geçen halka arz projesinin hisse başı fiyatını 26 dolar olarak belirledi. Bu nedenle Twitter’ın piyasa değerinin 18 milyar dolar olması hedefleniyor.

Trader’ların iddiasına göre, Twitter hisse senetlerinin 42 ile 46 dolara arasında işlem görmesi mümkün. Bu fiyatlarla Twitter’ın piyasa değeri 31 milyar dolara yükselmesi söz konusu. Twitter hisse senetleri henüz piyasada işlem görmeye başlamadı.

Trader’ların iddiaları ise son olarak 45 ila 46 dolar seviyesine çıktı. Şunuda belirtmekte fayda var ki, geçtiğimiz sene Mayıs ayında halka arz olan Facebook’un hisseleri de 45 dolardan işlem görmeye başlamıştı.