lostyazilim
tr.link

Twitter Sonunda Laf Dinledi!

7 Mesajlar 1.131 Okunma
lstbozum
tr.link

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Twitter, *******ünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) mahkeme kararıyla askıya alınmasını istediği hesapları durdurmaya devam ediyor. Bu kapsamda "oyyokhirsiza" hesabının Türkiye erişimi engellendi.

Edinilen bilgiye göre, Twitter'e erişime tedbir kararı alınmasına neden olan hesaplarla ilgili ikinci adım atıldı.

Buna göre, "oyyokhirsiza" hesabına Türkiye'den erişim engellendi. Hesaba girildiğinde "@oyyokhirsiza's account has been withheld in Turkey (oyyokhirsiza'nın hesabı Türkiye'de durduruldu)" uyarısıyla karşılaşılıyor ve kullanıcının tüm twetlerinin yerine söz konusu yazı yer alıyor.

Bu hesabın kullanıcı adında ise "withheld account (durdurulmuş hesap)" yazısı bulunuyor.

Ayrıca "ACEMUSAKLARI" hesabında yer alan ve şikayet konusu olan içerikler de kaldırıldı.

Twitter, 22 Mart Cumartesi günü Samsun'da C.K. adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesabı da askıya almıştı.

-Twitter mahkemeye başvurdu

Öte yandan Twitter, yaptığı açıklamada, söz konusu hesapla ilgili olarak ülke gizlilik içeriği aracını kullandıklarını, bunu ilk kez Türkiye'de, bireyin güvenliğinin sağlaması için cumhuriyet savcısının talebine dayalı birkaç twett ile bağlantılı olarak uyguladıklarını belirtti.

Açıklamada, "Bu engelleme sırasında, Türk hükümetine herhangi bir kullanıcının bizim gizlilik sözleşmesinde taahhüt ettiğimiz gibi email veya IP adresleri verilmedi. Erişim yasağıyla ilgili yapılan tüm açıklamalar temelinde, bizim hizmetimizin Türkiye'de engellemesinin hiç bir yasal temeli yoktur" ifadesi kullanıldı.

Twitter, Türkiye'deki erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Kaynak: Aktüel

wmaraci
reklam

fatih83 fatih83 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Avusturya
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 48 / 65
  • Ticaret 18, (%100)
Ben sorunsuz ulaşıyorum o sayfaya, öyle bir durum söz konusu değil.

TiK TiK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelance yazılımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 1 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Başlıkla içeriğin ne alakası var anlamadım. Twitter kimseye bilgi verilmediğini, tüm gizlilik sözleşmesini sonuna kadar kabul ettiğini yazmış. Üyelerinin arkasında olduğunu belirtmiş.

Hesapların kapatılması, marka olmuş bir firmanın ve koskoca ülkenin Dünya gözünde itibarını kaybetmeden de sadece iletişime geçerek halledilebilir birşey.

Haber içeriğinde de girilmiş, hiç bir neden yokken engel yediklerini yasal bir dayanak olmadığını belirterek açıklamışlar.

Yani egosu yüksek 1 kişi yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa...

Aktüel ve haberleri.. Ne beklersin :)
BerkantKONAC Rekomedya halilozcevik

kişi bu mesajı beğendi.

SparTaCuS SparTaCuS tekstil Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek tekstil
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad R** G**
  • Mesajlar 89
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
@oyyokhirsiza's account has been withheld in Turkey (oyyokhirsiza'nın hesabı Türkiye'de durduruldu) :D türkiyede bu hesap yasak ama başka ülkelerde açık değilmi :) anladığım kadarıyla,

wmaraci
wmaraci

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
laf dinemek zorundamıydı peki?

fatih83 fatih83 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Avusturya
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 48 / 65
  • Ticaret 18, (%100)
Tam da hükümete göre bahaneler. Sebep bu iki gizli kayıtsa, kayıtları kaldır, koskoca bir youtube neden kapatıyorsun be adam?

Müzik dinleyeni var, film izleyeni var.. Şahsen ben youtube'u son zamanlar hariç sürekli müzik dinlemek için kullanıyordum. Ne hakkın var senin benim özgürlüğümü kısıtlamaya.

Ama işte "Çingeneye beylik vermişler, önce babasını asmış", o baba da halk oluyor.
Roycolt nettebilgi TiK

kişi bu mesajı beğendi.

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
direk kapatma zaten kendisinin çıkardığı yasaya tamamen aykırı. url bazlı engellenmiş url lere rastlıyordum. kendisiyle çelişen bir adam(?)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al