Hepimiz birer
blog yazarı olarak yazılarımızı blogumuza özenle yazdıktan sonra
sosyal ağlara taşıyamamaktan dolayı hayıflanırız. Belki teker teker yazıları sosyal ağlara yazmak zor geliyor olabilir. Herkesin o yazıyı okuyup bilgilenmesini isteriz. Bunun için çok kolay bir şey buldum. İsmi
Twitterfeed. Bu siteyi kendim için ararken buldum ve blog yazarlarının işine yarayacağını düşündüm. Bu siteyi kullanarak yazılarınızı otomatik olarak sosyal ağlara
RSS yolu ile aktarabilirsiniz.
Şimdilik bu site üç tane sosyal ağda yazılarımızın otomatik olarak yayınlanmasına olanak veriyor. Bunlar;
#Twitter
#Facebook
#Linkedin
Şimdi bu sitenin nasıl çalışacağını resimli bir anlatım ile sizlere sunayım.
1. Adım:Eğer bir hesabınız varsa giriş yapın. Yoksa
Don't have an account yet? yazısına tıklayın.
2. Adım:Resimde anlattığım gibi email adresinizi ve şifrenizi yazıyorsunuz. Eğer ok işareti ile gösterilen kutucuğu işaretlerseniz önemli haber ve duyuruları e-mail adresinize yollarlar.
3. Adım:Feed Name yazan yere kullanacağınız
RSS için bir isim yazın. Ve alt tarafa
RSS adresinizi yazın. Ben Feedburner kullanıyorum. Eğer sizde henüz bir rss kullanmıyorsanız feedburner'den bir hesap açmanızı öneririm. Ardından okla gösterilen yere tıklayın ve ikinci adıma geçin.
4. Adım:Şimdi yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi üç tane sosyal ağ var. Bunlardan birini seçin. Yani yazılarınızın hangi sosyal ağda görülmesini istiyorsanız onu seçin. İsterseniz tekini kullanabilirsiniz, isterseniz hepsini birden kullanabilirsiniz.
5. Adım: Ben Twitter'ı seçtim. Eğer sizde Twitter'ı seçtiyseniz
Authenticate Twitter yazan butona tıklayın. Size bir sayfa açılacak twitter'a yönlendirileceksiniz ve uygulamaya izin vereceksiniz.
6. Adım:Tüm bu adımları tamamladıysanız artık blogunuza yazdıklarınız seçtiğiniz sosyal ağlarda otomatik olarak RSS yoluyla yayınlanacaktır. Çok iyi değil mi? Hiç vakit harcamadan otomatik olarak yayınlanıyor. Bundan sonra size yazılarınıza yapılan yorumları izlemek kalıyor.
Bir yazının daha sonuna geldik. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Kaynak: Twitterfeed Kullanın Yazılarınız Sosyal Ağlara Taşınsın