Pandeminin başından beri Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının istatistikleri belli oldu. Türkiye'de atılan tweet sayısı, en çok kullanılan hashtag'ler ve en çok etkileşim alan tweetler belli oldu.


Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs döneminde en sık kullanılan uygulamalardan biri olan Twitter'ın Türkiye istatistikleri belli oldu. En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitterda atılan tweet sayısıi en çok etkileşim alan tweetler ve en çok kullanılan hashtag'ler belli oldu.

Koronavirüs döneminde eve kapandığımız dönemde başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer devlet yetkilileri, halkı bilinçlerdirmek ve gerekli uyarılarda bulunmak adına bir çok paylaşımı Twitter üzerinden yaptılar. Twitter tarafından açıklanan istatistiklere göre, Ocak 2020'den bu zamana Türkiye'de atılan 23 milyondan fazla tweet koronavirüs hakkında.

Türkiye'deki En Popüler Hashtag'ler
Pandemi döneminde oluşturulan birçok kampanya ile vatandaşların virüsü daha iyi tanıması ve daha sıkı önlemler alması konusunda birçok proje hayata geçirildi. Hayata geçirilen projeler hem televizyon hemde sosyal medya platformları üzerinden yayılarak milyonlara ulaştı. Yapılan kampanyaların büyük bir çoğunluğuda Twitter üzerinden yürütüldü diyebiliriz.

Twitter üzerinden yürütülen kampanyalarda oluşturulan hashtag'ler hemen hemen herkes tarafından paylaşıldı. #evdekal hashtag'i Türkiye'de en çok paylaşılan virüs hashtag'i olurken, #evdehayatvar ve #Hayatevesığar hashtag'leri onu takip etti. Büyük etkileşim alan bu üç hashtag'i içeren toplamda 1,2 milyondan fazla tweet atıldı.

Etkileşim Rekoru Fatih Terim'in
Pandemi döneminde en çok etkileşim alan tweet, Fatih Terim'in koronavirüs ile ilgili yaptığı paylaşım olarak kayıtlara geçti. Koronavirüs test sonucu hakkında tweet atan Fatih Terim, 452 bin beğeni, 89.7 bin retweet ve 81.3 bin cevap aldı. İşte Fatih Terim'in tweet'i;



Twitter dünya genelinde koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilendirmeler yapıldığını tespit ettiği 22 bin 400 tweet'i kaldırdı. Ayrıca salgın hakkında manipülatif davranış ve spam içerikli paylaşımlar yapan 11,5 milyon hesabıda askıya aldı.

Kaynak: Teknoloji Haberleri