lostyazilim
tr.link

Whatsapp'a Hikayeler Özelliği Geldi ve Durum Paylaşma Kaldırıldı

9 Mesajlar 1.090 Okunma
lstbozum
tr.link

Kurtulusa Kurtulusa İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 124 / 124
  • Ticaret 42, (%100)
Whatsapp'a gelecek bir güncellemeyle hikayeler tarzı bir özelliğin ekleneceğini daha önce duyuran Facebook, bugün itibariyle bu yeniliği hayata geçirdi.

Facebook'un bünyesinde barındırdığı uygulamalara getirdiği hikayeler özelliklerinden anlıyoruz ki, şirket Snapchat'e kafayı fena takmış. Önce Instagram'a, şimdi de Whatsapp'a gelen hikayeler özelliğiyle Snapchat'in ipini çekmeyi amaçladığı açık bir şekilde anlaşılıyor. Bakalım bu yenilikler Snapchat kullanımı nasıl etkileyecek?

Whatsapp Hikayeler Özelliği

Whatsapp'a gelen son güncellemeyle, artık Whatsapp hikayeler de hayatımızın bir parçası oldu. Bugün itibariyle, çektiğiniz fotoğraf ve videolarınızı 24 saat süreyle, Whatsapp'ta hikaye olarak yayınlayabileceksiniz.

İnsanlar bu uygulamayı ilk olarak Snapchat'ta tanıdı. Bir süre önce de Instagram hikayeleri hayatımıza girdi. Snapchat hala bu alanın en başarılısı olarak görülüyor. Çünkü uygulamanın tek amacı hikaye göndermek. Bu yüzden çekilen fotoğraflara ve videolara en zengin efekt ve lens seçeneğini Snapchat sunuyor. Facebook'un ciddi bir rekabet içine girdiği Snapchat'in, Instagram hikayelerinden çok fazla etkilendiği söylenemez. Ancak Whatsapp'ın yeni özelliği, uygulamanın tahtını bir miktar sarsabilir. Çünkü Whatsapp, şu an itibariyle dünyanın en çok kullanılan uygulaması konumunda yer alıyor. Herkes Snapchat kullanmasa da, herkes Whatsapp kullanıyor, bu da demek oluyor ki; Whatsapp'ın hikayeler özelliği, Snapchat'ten daha fazla kullanılabilir.

Whatsapp hikayeler, daha önce yayınlanan Instagram hikayelerle benzer özelliklere sahip. Efektler, yazı yazma menüleri ve diğer detaylar Instagram hikayelere fazlasıyla benziyor. Whatsapp bu güncellemeyle bir özelliğini de rafa kaldırmış. Artık mesajlar favorilere eklenmeyecek. Kullanıcılar bunu şaşkınlıkla karşılasa da, favoriler özelliğinin Whatsapp kullananlar arasında o kadar da popüler olmadığını biliyoruz. Ancak Whatsapp'tan öyle bir özellik kalktı ki, bu çoğu kullanıcıyı isyan ettirecek düzeyde. Artık Whatsapp'ta durum paylaşılamayacak. Çoğu kişinin boş zaman etkinliği, kişi listesindeki kullanıcıların fotoğraflarını ve durumlarını stalklamaktı. Artık böyle bir şey yapılamayacak.

Whatsapp'ın devrim niteliğindeki bu yeni özelliğine alışmak biraz zaman alabilir. Ancak daha sonra, Snapchat'le rekabetinde ve kullanıcıların hayatında ne gibi etkilere yol açacağı merak konusu.

Kaynak: Whatsapp Hikayeler Özelliği

Haberi yazarken benim aklıma "whatsapp durumları, whatsapp sözleri konulu site açanların hali ne olacak?" sorusu geldi. Ayrıyeten hiç beğenmedim bu güncellemeyi.

Sizin düşünceleriniz neler?

wmaraci
reklam

Kotil Kotil Son oynayışlar.. Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Ögrenci / Yazar / Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2157
  • Beğeniler 1092 / 743
  • Ticaret 90, (%99)
Mark'cım küfür yemeyi çok seviyor sanırım. Madem böyle bir şey yaptı, bende gittim WP Plus kurdum. Uygulamaların cıvkını çıkardılar.

J1DOJ J1DOJ Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Yazılım, Geliştirici...
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 0 / 82
  • Ticaret 0, (%0)
snapchatten ben kaçtıkca o geliyo :)

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1903
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Hikayeler özelliği yakında Twitter uygulamasına gelirse hiç şaşırmam

wmaraci
wmaraci

Dijiseo Dijiseo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Copywriter
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 1159
  • Beğeniler 394 / 299
  • Ticaret 17, (%94)
Phantaso

Anılar adında bir uygulama vardı sanırım galiba.

60423 60423 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1503
  • Beğeniler 584 / 496
  • Ticaret 20, (%100)
Cidden cılkı çıktı bu işin. Bir şey olduğu gibi güzeldir arayüzü cidden beğenmedim hiç simetrik durmuyor.

Facebook yakında hikayeler özelliği getirir kendine buraya yazıyorum.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Telegram bunu beğendi.

RoxiRox RoxiRox ▼ Wordpress | AdSense Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Developer, PHP, CSS, HTML
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 584
  • Beğeniler 45 / 155
  • Ticaret 5, (%100)
Ne kadar saçma oldu ya, Whatsapp'ı kişisel mesajlaşma dan çıkarıp sosyal ağ gibi bişiler yaparsalar bi çok kullanıcı kaybeder. Hem sapıklar yüzünden hemde reklamlar yüzünden...

BatuhanYildizz BatuhanYildizz King in the North Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 51 / 75
  • Ticaret 1, (%100)
Otomatik güncellemeyi kapattım,eski sürümden devam ediyorum kafam rahat.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al