wmaraci reklam
tr.link

amazon vps den wordpres kurulumunu nasıl yaparım

8 Mesajlar 996 Okunma
acebozum
tr.link

megaster megaster WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek takılıyorum
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 9 / 3
  • Ticaret 2, (%100)
ben bir arkadaş sayesinde amazondan vps aldım buna wordpress kurmak istiyorum nasıl kurabilirim burdaki kaynak ile denedim ama congif.php kısmını geçemiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

http://www.beybut.com/ucretsiz-vps-sunucu-wordpress-kurulumu-2017/

googleasistan
reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
wp-config.php kısmına kadar geldiyseniz büyük bir kısmını halletmişsiniz demektir. O kısımda ne gibi bir hata alıyorsunuz?

Dipnot: Maalesef anlatım iyi olsa da pek güvenilir bir kurulum gibi görünmüyor. Veritabanı kurulurken root hesabı kullanılmamalıdır en başta güvenlik için. Önerim farklı bir anlatım ile kurmanız.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
https://aws.amazon.com/tr/getting-started/tutorials/launch-a-virtual-machine/

https://lightsail.aws.amazon.com/ls/docs/en_us/articles/amazon-lightsail-tutorial-launching-and-configuring-wordpress

kurulum yapılan sunucuyu silerek yukarıda izah edilen şekilde yaparsanız daha sağlıklı olur.

• Üyelik 02.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek takılıyorum
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 9 / 3
  • Ticaret 2, (%100)

sworks adlı üyeden alıntı

wp-config.php kısmına kadar geldiyseniz büyük bir kısmını halletmişsiniz demektir. O kısımda ne gibi bir hata alıyorsunuz?

Dipnot: Maalesef anlatım iyi olsa da pek güvenilir bir kurulum gibi görünmüyor. Veritabanı kurulurken root hesabı kullanılmamalıdır en başta güvenlik için. Önerim farklı bir anlatım ile kurmanız.

aynısını yapıyorum no found uyarısı çıkıyor sadece wp-config.php seçiyorum içi bomboş db adını girmek için bir alan ama ben anlamadım ne enter tuşu işe yarıyor nede exit onun için onu sildim, şimdi başka bir anlatımda centos kurup centosweb kurmayı deniyorum

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek takılıyorum
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 9 / 3
  • Ticaret 2, (%100)
@yilmaz70 hocam bu dediğiniz linkte paralı çıkıyor onu hangilerini seçmemiz gerek, birde domain yönlendirmeyi nasıl yapabilirim

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)

megaster adlı üyeden alıntı

aynısını yapıyorum no found uyarısı çıkıyor sadece wp-config.php seçiyorum içi bomboş db adını girmek için bir alan ama ben anlamadım ne enter tuşu işe yarıyor nede exit onun için onu sildim, şimdi başka bir anlatımda centos kurup centosweb kurmayı deniyorum

Sanırım siz vim editöründen bahsediyorsunuz. Farklı bir yöntem ile kurmayı deneyecekmişsiniz zaten ama eğer olurda editör ihtiyacınız olursa CentOS'a nano kurabilirsiniz. Kurmak için:

yum install nano -y

Dosyayı düzenlerken örneğin:

nano /var/www/html/wp-config.php

Değişikliklerinizi yaptıktan sonra CTRL+X ile kaydedip, CTRL + O ile nano editöründen çıkış yapabilirsiniz.
megaster

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek takılıyorum
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 9 / 3
  • Ticaret 2, (%100)
@sworks hocam ben vps kurup 2-3 site barındırmak istiyorum, nasıl olur bilmiyorum. MYSQL kurup yönetme php kurup yönetme site ekleme silme bu tarz şeyleri en basit nasıl yapabilirim. Web panel kuramama durumunda yardımcı olursanız sevinirim.

• Üyelik 02.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek takılıyorum
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 9 / 3
  • Ticaret 2, (%100)

sworks adlı üyeden alıntı

Sanırım siz vim editöründen bahsediyorsunuz. Farklı bir yöntem ile kurmayı deneyecekmişsiniz zaten ama eğer olurda editör ihtiyacınız olursa CentOS'a nano kurabilirsiniz. Kurmak için:

yum install nano -y

Dosyayı düzenlerken örneğin:

nano /var/www/html/wp-config.php

Değişikliklerinizi yaptıktan sonra CTRL+X ile kaydedip, CTRL + O ile nano editöründen çıkış yapabilirsiniz.

hocam centosweb kurdum IP girince böyle sayfa çıkıyor ama 2030 veya 2031 de ulaşamıyorum neden olabilir?

https://hizliresim.com/1pVbop

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al