Bismillah Her Hayrın Başıdır.
İlk öncelikle Localhostumuzu oluşturabilmek için gerekli olan programı yani AppServ inidiryoruz.
AppServ 2.5.10
Apache 2.2.8
PHP 5.2.6
MySQL 5.0.51b
phpMyAdmin-2.10.3
Download
MD5SUM : 279c0c39866fbecb8a3904969fd5d0f4
AppServ 2.6.0
Apache 2.2.8
PHP 6.0.0-dev
MySQL 6.0.4-alpha
phpMyAdmin-2.10.3
Download
MD5SUM : e3a108c9b17f3572e53c07f52d236481
Ben AppServ 2.5.10 sürümünü kullanıyorum.
Programı indirdikten sonra kuruluma başlayabiliriz.
1- Resim: Next diyerek ilerliyoruz
2. Resim: I Agree diyerek ilerliyoruz
3. Resim: yüklenecek kısmı seçiyoruz. isteğe bağlı değişiklik yapabilirsiniz.
4. Resim: Çalışacak servisleri belirliyoruz. Hepsi işaretli kalsın değişiklik yapmaya gerek yok.
5. Resim: host ismini ve mail bilgilerini giriyoruz. Host kısmı: localhost olarak ayarlayın mail adresini istediğinizi girebilirsiniz.
6. Resim: Mysql Db kullanıcı adı otomatik olarak root tur. şifreyi istediğiniz gibi belirleyebilrsiniz. Mysql Db adı ise otomatik olarak test tir.
7.Resim: Kurulum başladı..
8.Resim: kurulum bitti Mysql ve Php çalışması için olduğu gibi bırakıyoruz ve Finish diyerek kurulumu bitiriyoruz. Kurulum bitiminde bir dos penceresi açılıyor servisleri başlatıyor.
9.Resim: tarayıcımıza localhost yazıyoruz ve servisin çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz. PhpMyadmin Database Manager Version 2,10,3 yazan yere tıkladığımızda phpmyadmin kullanıcı adı ve şifre sorar kullanıcı adı otomatik olarak root şifre ise belirlediğiniz şifredir.
10.Resim: Bildiğiniz PhpMyadmin sayfası. Veritabanını seçerek isteidğiniz işlemi yapabilirsiniz. Sql sorgulama aktarma çıkarma vs..
Yükleyeceğiniz sistemin dosyalarını;
C:\AppServ\www klasörü içine yeni bir klasör oluşturarak aktaracaksınız.
Localhost Kurulumumuz bu kadar arkadaşlar. Resimler ve anlatım tamamen bana aittir. Bu yazı Wmaracı Forumu için hazırlanmış olup alıntı yapacakların kaynak göstermesi rica olunur..
Eksiklik ve hatalar varsa affedin ve bildirin düzelteyim..