-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhabalar belirli aralıklar(her ay) ile sunucunun taşınmasının web siteye bir zararı olur mu?
200$ Google Cloud kodları için profilimi ziyaret edebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Daha çok bir SEO sorusu olmuş. Fakat taşıma işlemi yaparken sitede kesinti olmaz ise ben bir sorun olacağını sanmıyorum.
Tabii eski ip adresinizi de bir süre açık tutmanızı öneririm. DNS değişikliğinin tam olarak yansıması 48 saati bulabiliyor. DNS değişikliğinin yansımadığı bazı ülkelerde ve şehirlerde ziyaretçiniz hala eski ip adresine bağlanabilir. Bu yüzden eski sunucuyu kapatırsanız siteye erişemeyeceklerdir. Tabii eğer forum siteniz vs. var ise bu durum karmaşaya sebep olur.
Bu kadar sık sunucu değiştiriyorsanız eğer Cloudflare kullanmanız büyük avantaj sağlar. Cloudflare proxy hizmeti sayesinde taşıma esnasında hiçbir ziyaretçinizin bağlantısı etkilenmez.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Sitelerimden birinde 5 den fazla sunucu değiştirmişimdir test amaçlı. Sıralamalarda hiç kayıp yaşamadım.
Diyelim ki taşıma esnasında problem yaşandı veya site bir kaç gün erişime kapalı idi; o zaman da sıralama konusunda biraz dalgalanma yaşansa dahi bir süre sonra eski haline geri geliyor. Bunu da özellikle test ettiğim için rahatlıkla söyleyebilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.