netbozum
tr.link

Belirli Aralıklar ile Sunucu Taşıma

3 Mesajlar 611 Okunma
acebozum
tr.link

charset charset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 190 / 50
  • Ticaret 5, (%100)
Merhabalar belirli aralıklar(her ay) ile sunucunun taşınmasının web siteye bir zararı olur mu?

200$ Google Cloud kodları için profilimi ziyaret edebilirsiniz.
googleasistan
reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Daha çok bir SEO sorusu olmuş. Fakat taşıma işlemi yaparken sitede kesinti olmaz ise ben bir sorun olacağını sanmıyorum.

Tabii eski ip adresinizi de bir süre açık tutmanızı öneririm. DNS değişikliğinin tam olarak yansıması 48 saati bulabiliyor. DNS değişikliğinin yansımadığı bazı ülkelerde ve şehirlerde ziyaretçiniz hala eski ip adresine bağlanabilir. Bu yüzden eski sunucuyu kapatırsanız siteye erişemeyeceklerdir. Tabii eğer forum siteniz vs. var ise bu durum karmaşaya sebep olur.

Bu kadar sık sunucu değiştiriyorsanız eğer Cloudflare kullanmanız büyük avantaj sağlar. Cloudflare proxy hizmeti sayesinde taşıma esnasında hiçbir ziyaretçinizin bağlantısı etkilenmez.
charset Philosopher

kişi bu mesajı beğendi.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Sitelerimden birinde 5 den fazla sunucu değiştirmişimdir test amaçlı. Sıralamalarda hiç kayıp yaşamadım.

Diyelim ki taşıma esnasında problem yaşandı veya site bir kaç gün erişime kapalı idi; o zaman da sıralama konusunda biraz dalgalanma yaşansa dahi bir süre sonra eski haline geri geliyor. Bunu da özellikle test ettiğim için rahatlıkla söyleyebilirim.
charset

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al