lostyazilim
tr.link

Centos 6.5 icin donanim tavsiyesi

5 Mesajlar 1.140 Okunma
acebozum
tr.link

Optimus Optimus Optimus Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilişim / İnternet
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Merhaba sayin hosting (linux) uzmanlari sirket icinde kullanmak uzere centos uzerinde calisacak ust seviye bir masaüstü pc toplayacagiz. Centos icin kullandiginiz i7 4820k destekleyen bir anakart onerebilir misiniz. Islemci değiştiremiyorum elimde var mecburen bu islemciyi kullanacagim. Aslinda işin özü linux (centos)tabanli donanim seçimlerini neye göre yapıyorsunuz o onemli.Kafama hore bir anakart kullanirsam ne gibi sorunlar yasarim. Kullanmayi plandigim anakart asagida bu anakartla centos ta sorun yasarmiyim yardimlarinizi bekliyorum.
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z68m-d2hrev_10/specs/

elektronikssl
webimgo

ownhost ownhost Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek internet hizmetleri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%100)
Donanımı ne maksatlı olarak kullanacağınız konusunda değişiklik gösterir. Centos işletim sistemi tüm donanımları tanımakta sıkıntı çıkartmamak ile beraber hala tam olarak son kullanıcı masa üstü uygulamaları için mantıklı değildir. Eğerki sunucu olarak kullanacaksanız en çok çoğu ethernet kartı ile ilgili sıkıntı yaşarsınız. onuda ucuz yoldan çözebilirsiniz..

• Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Sunucu olarak kullanacağınız sadece web sunucu olacak text modda yukleme yapacagiz intel in pro 1000 karti var anakartta ama tanimazsa ne onerirsiniz butce sıkıntısı yok yani yeterki çalışsın eger kullandığınız bir model marka varsa tavsiye ederseniz cok memnun olurum. Bu arada raid destegi konusunda sıkıntı yasarmiyim raid donanimlarini taniyor mu acaba.

ownhost ownhost Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek internet hizmetleri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%100)
Raid yaptığınızda sıkıntı çıkabilir. Size tavsiyem üstündeki verilerinizi raid yaptığınızda sürekli olarak yedeklemeniz olacaktır. Bence Ethernet için kurup test edin yeni bir ethernet kartı almadan önce. Daha öncede söylediğim gibi pek problem olacağını sanmıyorum kartı sorunsuz tanıyacaktır.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Teşekkürler kurulumda hicbir sorun cikmadi raid donanımı dahil olmakla birlikte tum donanim çalışıyor.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al