-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Herkese merhaba,
Sizlere bir soru sormak istiyorum. Bir datacenter firmasından bir kabin kiralarsam anlaşmama göre bana belirli özelliklerde bir hat tahsis edilecek. Bu hattı layer 3 bir switchte sonlandırmam gerekiyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Fakat ip dağıtma konusunda işin içinden çıkamadım. Örneğin bu hatta tanımlı 50 adet ip verilirse bana bu ip adresleri nasıl paylaştıracağım. Yani switchin bir portuna bağlanan bir sunucuya 3 adet ip ayrılsın, başka porta bağlı sunucuya 5 ip ayrılsın. Bu işlem nasıl yapılıyor acaba? Örnekle veya varsa makale linkleri ile bilgi verebilir misiniz? Cisco, mikrobik ve fortigate üzerine çalışıyorum. Bu sistemler üzerinde bu işlem için ne yapmalıyım. İnternette çok araştırmama rağmen bu konu ile ilgili bilgi edinemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Hosting Provider
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
VLAN ile yapabilirsin istediklerini. Ama ip leri senin parçalaman lazım yoksa direk sana dc de VLAN ile gönderecek onu tekrar parçalayamazsın, ancak bir ip yi başka birisi kullanmasın istiyorsan mikrotik, pfsense vb. bir cihaz veya yazılımla ip mac binding yapıp o ip yi sadece bu mac kullanabilir diyebilirsin. Çeşitlendirilebilir seçenekler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
M. Kemal ATATÜRK
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
IT ADMIN
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Switch üzerinded VLan ve Static Route ile yapabilirsin nitekim static route ile yaptığın işlemler gayet verimli olacaktır.