-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
html,css
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhaba arkadaşlar merak ediyorum merdiven altı film siteleri videoları hangi sunucularda barındırıyorlar ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Merdiven altı diye bir şey yok hocam. Çünkü hepsi merdiven altı. Genelde off share veya sunucu kiralıyorlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Bu devirde filmleri dahili sunucuda barındırmak ahmaklıktan başka bir şey değildir, embed kodu şeklinde barındırmak en azından yasal sorumluluklardan kaçmak ilk 5 yöntemden biri olabiliir. Bunları tebligat yiyen biri olarak söylüyorum ki, yurt dışı bile olsa bazı firmalar devletlere bilgilerinizi veriyor olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
html,css
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
fullhdfilmizlesene sitesi çok zamandır açık bu site videoları yurtdışı sunucularda mı barındırıyor ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
barmen
-
-
Ad Soyad
M** F**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
Vidmoly,Ok.ru,Fembed, Videoseyred.in Stream,evoload gibi sitelere yüklüyorlar. ve iframe ile videoları sitelerine ekliyorlar. Ben öyle yapıyorum şahsen
Onun dışında isteyen özel player satın alıyor, ve yandex'ten depolama alanı alıp videoları yandexe yüklüyorlar ordan videonun paylaşım kodunu player'a ekleyip videonun iframesini çıkararak sitesine yüklüyorlar. Kendi sunucularında barındıracaklarını düşünmüyorum barındıranda yok zaten, Çünkü en aktif olanı bile vidmoly ok.ru kullanıyor. Sunucularda film barındırılmaz masrafı çok olur, Video barındırıcı sitelere video içi reklam karşılığı videoları yükleyip iframe ile çekiyorlar.
1ncimirac
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam madem iframe ile paylaşım yapmak yasal (ki ben de öyle biliyorum.) neden benim de içinde bulunduğum onlarca kişiye YouTube iframe ile müzik paylaştık diye dava açıldı? Ciddi anlamda mahkemede bunu hakime anlatmak çok zor. Bu yüzden artık internet üzerinden yapılan paylaşımlardaki telif haklarında tam bir belirsizlik var. Yani maalesef ki hiçbir şeyin garantisi yok gibi. Özellikle de şu pandemi döneminde.
1ncimirac
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam YouTube embed ile paylaşım yapmak için nereye ödeme yapacağız? Saçmalık bu bence. Yasal dayanağını kullanıcı sözleşmesinden alıyor zaten embed ile paylaşım yöntemi(diğer siteleri bilemem. Ben sadece YouTube için bildiklerimi söylüyorum.). İsterse bunu kapatabiliyor videonun sahibi. Ayrıca bu durumu bir çok hukukçuya ve avukata da sordum ancak onlar da tam olarak bir bilgi sahibi değil bu konuda. Yani siz de takdir edersiniz ki ülkedeki hukukçuların ve avukatların dahi bilgi sahibi olmadığı bir konuda vatandaşın bilgi sahibi olması gerektiğini söylemek hakkaniyete pek de uygun değil.