-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ogrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba arkadaşlar, 2 adet oyun sunucum bulunuyor. Bunlara ddos saldırısına karşı inetbase kurayım diyorum. Fakat kafama takılan bi soru var.
Şöyle ; NO_OF_CONNECTIONS = "150" bu kısım aynı ipden 150 giriş olunca banlıyor.
Bu ise BAN_PERIOD= "600" 10 dakika içerisinde aynı ipden 150 giriş yapılırsa banlıyor.
Şimdi kafama takılan soru şu benim oyun serverlarım olduğu için 1 sunucuya 1 kullanıcı 150 giriş yapabilir. Buda banlanmasına sebep olabilir. Bunu 0 yapıp pasif hale getirsem Ban_period kısmı işlemeye devam eder mi acaba ?
Yani ben sadece 10 dakikada 150 giriş yapılınca banlanmasını istiyorum. Aynı ipden 150 giriş yapılınca değil.
Bu mümkün mü acaba ?
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
inetbase in temel olarak
netstat -ntu | awk '{print $5}' | cut -d: -f1 | sort | uniq -c | sort -nr
komutununda kendi cron yapısı ile dakika da bir bağlantıları kontrol eder ve BAN_PERIOD üresi içerisinde NO_OF_CONNECTIONS limitine ulaşmış ip leri dosyaya yazarak drop eder.
Eğer NO_OF_CONNECTIONS ortadan kaldırılır ise bağlantı limit kontrolu olmayacağından hiç bir ip drop edilmeyecektir.
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
malesef, siz ip kontrolü istemediğinizi belirttiniz. bir login kontrol durumu söz konusu ise fail2ban inceleyebilirsiniz.
ek not : linux üzeri login kontrolleri için ek olarak CSF (config server & security firewall) inceleyebilirsiniz. Connection Tracking kullanmaksızın linux hesaplarının başarısız login lerini saydırabilirsiniz.
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39