-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde yeni vps kiraladım. 20 gb ssd - 512 mb ram - 1 cpu özellikleri var.Sunucuda panel yok direk webserver kurdum 2 adet site barındırıyorum.Fakat mysql yani mariadb kapanıyor.Kapandıktan sonra makineyi yeniden başlatmam lazım ve mariadbyi aktif etmem gerekli yoksa veritabanı hatası alıyorum.Neden olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
AKDNZ
#Sunucu Kurulumu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ağ Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Sorunuzun cevabi kaynak yetersizliği. Muhtemelen centos 7 kurulu sunucunuzda. Centos 6 32bit kurun 512mb swap oluşturun. MariaDB yerinde normal mysql-server kurun sorun ortadan kalkacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
AKDNZ
#Sunucu Kurulumu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ağ Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Centos 7 kaynak kütüphanesi içerisinde MariaDB geliyor, MariaDB sistem gereksinimleri ve Centos 7 sistem gereksinimleri olarak araştırırsanız tek çarenin kaynak artırımı olduğunu göreceksiniz. Yada dediğim gibi düşük kaynakla devam edecekseniz centos 6 seçin lütfen.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
İşçi
-
-
Ad Soyad
R** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
apt-get install phpmyadmin kurulum bu kadar debian yada ubuntu tabanlı varsa yardımcı olabilirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
İşçi
-
-
Ad Soyad
R** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
centos bir modadır türkiyede hocam yani centosun çok iyi olduğundan değil sektörde çalışanlar centos kurulum kodlarıyla çalışırlar o nedenle herkez centos kullanır bana debian 6 veya 7 x86_64 sağlarsanız size yarım saat içinde anahtar teslimi yapabilirim bug olan bunalımlı panellerdense linux yeter üstadım