Merhaba arkadaşlar,
Bir sitem için testler yapıyorum nginx + php-fpm performansını tam olarak anlayabilmek için ve nginx'de istediğim performansı alırsam bütün sitelerimi bu yapıya geçireceğim ancak şöyle bir sıkıntım var ve türkçe kaynak hiç bulamadım neredeyse.
Sorunumu anlatayım öncelikle,
Centos 6 x64 bit işletim sistemine VestaCP yönetim paneli ile nginx + php-fpm kurulumunu sorunsuz bir şekilde yaptım.
DNS ayarlarınıda sorunsuz bir şekilde yaptım ve beni böyle sinir krizine sokan işlemi anlatayım izninizle bildiğiniz üzere eğer nginx reverse proxy (ters vekil sunucusu) olarak kurulmaz ise .htaccess dosyası çalışmıyor yani.
Reverse proxy olarak kurduğum zamanda nginx'in performansını tam olarak alamıyorsunuz bundan dolayı düz nginx kurulumu yaptım ve wordpress'in kalıcı bağlantı ayarlarını yapabilmek için etc/nginx/nginx.conf dosyasında düzenlemeler yapmak gerekiyor.
Buraya kadar herşey tamam ve Wordpress'in kendi sitesinde paylaştığı nginx.conf yapılandırma ayarlarını yapıyorum ancak bir türlü çalışmıyor ve nginx sürekli hata veriyor.
https://codex.wordpress.org/Nginx
Ayrıca sitelerde SSL kullanılıyor ve normal şekilde yönlendirme yaptığımda ekstra olarak birde ssl için yönlendirme yapmam gerekiyor, bir türlü tam olarak ayarlayamadım.
Bilgisi olan veya daha önce bu sorunu yaşamış, çözmüş arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum. Birçok yabancı kaynak gezdim ancak istediğim sonuçlarım alamadım ne yazık ki.