lostyazilim
tr.link

sizce sunucum kaçtan gider

5 Mesajlar 814 Okunma
acebozum
tr.link

WebUzmani WebUzmani Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** M**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 4 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
Henüz satmayi düşünmüyorum ama ilerde satmayi düşünebilirim kendime göre yol cizimi yapiyorum şuan bir sunucu firmasında teknik görevli oldugum için pek sunucuyu kullanmiyorum oyüzden berki satadabilirim ama şimdilik fiyatını ögrenmek istiyorum piyasa hakkında cok bilgim yok ortalama bir rakam söylerseniz cok sevinirim :)

Sunucu Tipi : VDS Sanal Sunucu ;

Ana Özellikler ;

Disk Tipi : 80 GB SSD HDD
İşlemcisi : i7 4770 4x core
Ram : 8 GB DDR3
Limitsiz Trafik ( net 50 mbits network max 100 mbits network alt yapısı mevcut )
İp : 1 adet shared ip, 2 adet dedicated ip mevcut

Eklenilen özellikler ;

+ Litespeed web server (ömür boyu lisansdır.)
+ Türkçe cPanel / whm (aylik 30 tl )
+ Softculuous ( aylik 5 tl )

Güvenlik ;

+ Linux uzmanı oldugum için bunu yazmak bile hata ama genede yazayim sunucuda yüksek derecede güvenlik mevcut 10 tane shell atsanız 5'i çalişmaz direk fonksiyonlar ve cgi , perl özellikleri çalişmadigi için engelleme yapar aynı zamanda sheller çalişsa bile hiçbir komut işlem yapamaz ciddi bir engeleme mevcuttur. Yüksek optimizasyon kesintisiz alt yapısı mevcut

Sunucunun aylik kirası : 60 tl + cpanel 30 tl + softculuous 5 tl = 95 - 100 tl arasıdır yani hiçbir şekilde 100 tl aşmaz aylik ücreti. :)
---------

Sizce bu sunucu ne kadar eder ortalama bir fiyat söyleyebilen olursa cok sevinirim :)

wmaraci
reklam

sterk sterk boş kalsın olunca yazarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Atama bekliyor
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 339 / 338
  • Ticaret 6, (%100)
üstüne 50 ila 75 tl koyup satardım aylık 50 tl kar.Eğer komple satacaksanız da 950 tl ila 1,200 tl arası bırakırdım komple tüm özellikleriye beraber

• Üyelik 05.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** M**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 4 / 17
  • Ticaret 1, (%100)

sterk adlı üyeden alıntı

üstüne 50 ila 75 tl koyup satardım aylık 50 tl kar.Eğer komple satacaksanız da 950 tl ila 1,200 tl arası bırakırdım komple tüm özellikleriye beraber

şuan sunucu satişi yapiyorum ama bu özellikler yok tabi sıfırdan,

o rakamlar cok yüksek hocam adam sıfırdan yapsa 300 tle dizer herşeyi güvenligi hariç
sterk

kişi bu mesajı beğendi.

sterk sterk boş kalsın olunca yazarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Atama bekliyor
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 339 / 338
  • Ticaret 6, (%100)

WebUzmani adlı üyeden alıntı

şuan sunucu satişi yapiyorum ama bu özellikler yok tabi sıfırdan,

o rakamlar cok yüksek hocam adam sıfırdan yapsa 300 tle dizer herşeyi güvenligi hariç

niye ki deciated gibi maşallah ama gene siz bilirsiniz.Markası da önemli onu da içine katmak lazım.Bir de hangi veri merkezinde barındırılıyor o da var.Şimdi giderseniz dandik bir verimerkezinde sunucuyu barındıyorsunuzdur o dediğiniz fiyata veririm ama şimdi sh veya netinternette barındırıp o fiyata satarsanız bilmem yani.Bu arada sunucunuz nerde barındırılıyor kendi evinizde mi ? veya dc lerde mi

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** M**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 4 / 17
  • Ticaret 1, (%100)

sterk adlı üyeden alıntı

niye ki deciated gibi maşallah ama gene siz bilirsiniz.Markası da önemli onu da içine katmak lazım.Bir de hangi veri merkezinde barındırılıyor o da var.Şimdi giderseniz dandik bir verimerkezinde sunucuyu barındıyorsunuzdur o dediğiniz fiyata veririm ama şimdi sh veya netinternette barındırıp o fiyata satarsanız bilmem yani.Bu arada sunucunuz nerde barındırılıyor kendi evinizde mi ? veya dc lerde mi

sh'ye veya dgn 'e para yetişmez hocam :) firmanin kendine ait verimerkezi var 100 mbit paylaşimli fiber alt yapısı mevcut min 50 mbits max 100 şuan 80 e kadar görebildim networkden yana sorun yok ama o fiyat aralıgı bana fazla geldi o fiyata gidecegini zannetmem

+ ek olarak bu sanal sunucu yani ana bir server'in içinde oluşturulmuş sanal bir makinedir özel bir şirkettin kendi verimerkezinde barınıyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al