-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar ben bugun sql server kurdum fakat bana bunun mantıgını acıklar mısını lütfen ? Birkaç yere baktım fakat sorumun karşılığını bulamadım .
Benim merak ettıgım sımdı ben sql server kullanarak bır program yazdım ve bu programı dagıttım . Bu kullanıcıların verılerının hepsı benım bilgisayarımda mı saklanacak ? Yani bu nasıl olabilir mesela yenı kullanıcı kaydı dıyelım bunu yaptıkları zaman benım bılgısayarımda mı saklanacak verıler ? Bu verılerı saklamanın ya da bu tür programları yapmanın baska yolları nedır mesela verılerı kendı sitemin hostunda saklayamaz mıyım ? Ya da bu tarz şeyler hakkında beni bilgilendirir misiniz ?
Teşekkür ederim şimdididen.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Programlama
-
-
Ad Soyad
E** Ş**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Öncelikle sql server ile yaptığınız programı kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınızda veriler sizin bilgisayarınızda saklanır.Fakat programı başka bilgisayarlara dağıttığınızda program yüksek olasılıkla hata verecektir.Çünkü sql server konumunu programda kendi bilgisayarınızdaki yeri yani c:\users\BİLGİSAYARADI\\SQLEXPRESS gibi yeri yazdığınız için dağıttığınız program tam olarak çalışmayacaktır.Dediğiniz gibi yazdığınız programda verilerin kullanan kişinin bilgisayarında saklanmasını istiyorsanız Access veri tabanını kullanabilirsiniz.İnternette access ile uygulama yapmanın birçok yolu mevcut.Eğer isterseniz MySQL kullanarak ta tüm kullanıcıların verilerini uzak sunucuda saklayabilirsiniz.
Umarım kafanız karışmamıştır :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.oyuncumedya.com - Oyun, Haber ve Teknoloji Portalı!
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Sql server ile program yapmanın mantığı anlamadım, şimdi Vb ile bir program yazdınız da sql server tabanlımı çalışıyor ?
sql server bir veri tabanı yönetim sistemidir.
Bir program yazdınız bu programın verilerini kendi serverınızda mı tutmak istiyorsunuz ?
http://www.trbux.net Tıkla Kazan /Reklam ver Kazan- Joomla ücretli destek verilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Programlama
-
-
Ad Soyad
E** Ş**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Takıldığınız yerden ben burdayım :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Şimdi Vb ile bir program yazdınız ve verileri saklama içinde mssql kullanıyorsunuz. Programınız çalışmak için sql servera ihtiyaç duyacaktır.
Programı kullanmak isteyen kişinin bilgisayarında sql yüklü olması gereklidir. Veya yükleme seçeneklerinde paketin içine express kurulum entegre edebilirsiniz.
Kurulum yaparken parametrelerde sql kullanıcı adı v.s bildileri verebilirsiniz. Yine kurulum yaparken hazırladığınız tablonuzu import edebilirsiniz. Ne bileyim bu sizin program bilginizle alakalı bir durum , hayal gücünüzle diyelim :D
Aynı şekilde veri tabanını kendi serverınızda saklayıp programı kullananların verileri serverınıza işlemesini sağlayabilirsiniz.
Fakat ben sizin ne yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım :D
http://www.trbux.net Tıkla Kazan /Reklam ver Kazan- Joomla ücretli destek verilir.