lostyazilim
tr.link

Webuzo "webuzoVH.conf" sorunu

4 Mesajlar 1.150 Okunma
lstbozum
tr.link

eppursimuove eppursimuove WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)
+ Merhabalar.

Digital Ocean üzerinde Webuzo Panel + Nginx yapılandırmalı bir VPS'im var. "/usr/local/apps/nginx/etc/conf.d" dizinindeki "webuzoVH.conf" isimli dosya içerisinde aşağıdaki şekilde ayarlar var.

server {
listen 80;
server_name ******.me www.******.me;
# The Document Root
root /home/*****/www/******;
error_log /usr/local/apps/nginx/var/log/*****.me.err;
access_log /usr/local/apps/nginx/var/log/*****.me.log main;
include /usr/local/apps/nginx/etc/conf.d/common;

}

Ancak panelden her alan adı ekleyişimde yeni alan adı için dosyaya ayar ekleniyor ancak aynı dosya içerisindeki diğer server bloklarında yaptığım değişiklikler de standart şablona dönüyor. Bu da sitelerdeki ayarların bozulmasına sebep oluyor. Bu yüzden bir işlem yapmadan önce webuzoVH.conf dosyası yedeği almak durumunda kalıyorum.

Çok da sorun değil aslında ama bunun çözümünü merak ettim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

wmaraci
reklam

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
"/usr/local/apps/nginx/etc/conf.d/common"

Server bloğu her seferinde 0 landığı için ayarlarınız gidiyor, bu yüzden common dosyası içerisinde yapınız ayarları.
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

eppursimuove eppursimuove WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

"/usr/local/apps/nginx/etc/conf.d/common"

Server bloğu her seferinde 0 landığı için ayarlarınız gidiyor, bu yüzden common dosyası içerisinde yapınız ayarları.

Evet, şurada da bu anlatılıyor sanırım. Ancak common dosyasının içeriği biraz farklı. Server blokları yok mesela. Onun yerine location blokları var. Her site için farklı server bloklarına ayar yapıyorduk normalde, burada location blokları farklı siteler için değil sanıyorum, o yüzden biraz kafamı karıştırdı ve mantığını çözemedim tam olarak.

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

eppursimuove adlı üyeden alıntı

Evet, şurada da bu anlatılıyor sanırım. Ancak common dosyasının içeriği biraz farklı. Server blokları yok mesela. Onun yerine location blokları var. Her site için farklı server bloklarına ayar yapıyorduk normalde, burada location blokları farklı siteler için değil sanıyorum, o yüzden biraz kafamı karıştırdı ve mantığını çözemedim tam olarak.

Bunu öğrenmenize gerek yok webuzoVH.conf dosyanızı yedekleyin ve yeni site ekledikten sonra yedekteki ayarları kopyala yapıştır yapın.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al