lostyazilim
tr.link

İyi Çalışmalar Saygı Değer Arkadaşlar

10 Mesajlar 1.158 Okunma
lstbozum
tr.link

mgcanturk mgcanturk Program Yazmak Candır Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 10 / 1
  • Ticaret 10, (%100)
1993, Sinop‘un Ayancık ilçesinde doğdum. İlköğretimi Ayancık’ta tamamladım. Aynı şekilde liseyi Ayancık Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilgisayar bölümünde okudum. Şuanda öğrenimime Yalova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde devam etmekteyim.

Bilgisayarla küçük yaşlarda tanıştım. Tanışmamdan kısaca bahsedeyim ilk olarak ilkokulda bilgisayar dersinde tanıştım bilgisayarla. Bir çok arkadaşımdı benimle aynı zamanda tanıştı ilk girdiğimiz derste kimse ne yapacağını anlamadı hiç kimse nasıl kullanılacağını bilmiyordu. Ben atıldım ve korkmadan bilgisayarı açtım aslında açmamda tesadüf oldu kasanın üstünde gördüğüm o büyük düğmeye dokunmuştum sadece. Neyse ki daha sonra herkes aynı şeyi yaptı ilk dersimizde bile aptal makine dedikleri bu cihazlarla tanışmaya can atıyorduk. İlk kullandığım işletim sistemi Windows 98 oldu o zaman bizim için yeterince görseldi günlerimiz dave adlı oyunu oynamak ile geçiyordu. Daha sonra interneti öğrendik çoğu bilgisayarda ana sayfa olarak altavista arama motoru vardı tabi ki onun arama motoru olduğundan haberimiz yoktu bizim için sorduğun soruları cevaplamaya çalışan küçük bir kutucuktu.

Teknoloji gelişmeye devam ederken 2001 yılında yeni bir işletim sistemi olan Windows XP çıktı daha görsel daha kullanışlı bir işletim sistemi bu arada artık Altavista, Google gibi arama motorlarını da kullanabiliyordum. Bilgisayara olan merakım hiç bir zaman geçmedi kişisel bilgisayarım 2003 yılında alındı o da yazın bende kışın ablamda idi. Tuhaf bir durum. Çoğu zamanım bilgisayarda oyun oynamak ile geçiyordu GTA Vice City benim için efsanevi oyunlardan birisiydi. Daha sonra belli bir dönem sonra oyunlardan da soğudum bu aptal makineyle daha neler yapabileceğimi merak ediyordum artık benim için araştırma dönemi başlamıştı.

Artık lise hayatına adım atacaktım bilgisayara olan merakım hiç son bulmadı lise seçimimi de ona göre yaptım ve bilgisayar bölümünü tercih ettim. Lisede bilgisayar hakkında daha çok bilgi sahibi oldum ve ilk yaptığım iş kişisel bilgisayarımı parçalayıp toplamak oldu toplarken çıkan hatalar bios’tan gelen sesler hepsi benim için tecrübe oldu bozdukça tamir etmeyi de öğrendim.

Bir sonraki aşamada donanım hayatımdan kısmen çıktı artık yazılım üzerineydi her şey. Format atmak efsanevi bir olaydı daha sonra yazılım dilleri hayatıma girdi ve hiç sıkılmadan eğlenerek kod yazmaya, öğrenmeye, ve kendimi geliştirmeye başladım. Lisedeki öğretmenlerim sayesinde müfredat haricinde olan bir çok şey öğrendim aynı zamanda kendimi de geliştirdim. İlk algoritma aslında bana bu işi sevdirdi. Sizinle o algoritmayı paylaşmak istiyorum.

1.Çaydanlığa suyu koy.
2.Ocağın altını aç.
3.Ocağa çaydanlığı koy.
4.Suyun sıcaklığı 100 derece olana kadar ısıt.
5.Demliğe çayı koy.
6.Kaynayan suyu demliğe ekle.
7.Çaydanlığa su ekle.
8.Ocağa çaydanlığı koy.
9.Suyu 100 dereceye kadar ısıt.
10.Su sıcaklığını 80 derecede sabitle.
11. Çay hazırladı.

Bilgisayara çay demletme konusu oldukça eğlenceliydi daha sonra yerini büyük uğraşlar aldı proje yarışmasında online sınav sistemi ile il 2.si olduk gururlanmıştım. Üniversite hayatına adım atacaktım belki 4 yıllık bir üniversite kazanamamış olabilirim ama zaten insanların bilgi düzeyinin basit bir sınav ile ölçülebileceğini düşünmüyorum bu yüzden şuan 2 yıllık bir üniversite okuduğuma hiç pişman dediğim her şey insanın kendini geliştirmesine bağlı 4 yıllık bölüme geçmeyi hayal ediyorum umarım olur eğer olmazsa da kendimi hep geliştireceğim ve iş bulacağıma eminim. Ben hayatımı programcılığa adadım ve bu işi severek yapıyorum her zamanda severek yapmaya devam edeceğim benimle ilgili sorularınız varsa mgc@mgcanturk.net & Blog aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Genç Yazılımcı
wmaraci
reklam

mexev9 mexev9 PDR Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Rehber Öğretmen
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1133
  • Beğeniler 447 / 171
  • Ticaret 20, (%100)
hoş geldiniz :) hocam liseyi kaç yılında tamamladınız?

• Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 10 / 1
  • Ticaret 10, (%100)
2011 Yılında lise öğrenimimi tamamladım şuan Yalova Üniversitesinde öğrenimime devam etmekteyim.

Genç Yazılımcı

AhmetOztasci AhmetOztasci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek asfwf
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 906
  • Beğeniler 199 / 232
  • Ticaret 11, (%100)
Hoşgeldiniz hocam.

boş çuval dik durmaz
wmaraci
wmaraci

mexev9 mexev9 PDR Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Rehber Öğretmen
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1133
  • Beğeniler 447 / 171
  • Ticaret 20, (%100)
Gelen kutusuna bakın hocam

• Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 10 / 1
  • Ticaret 10, (%100)
Gelen kutusuna baktım. :) Teşekkür ederim Ahmet Bey.
mexev9

kişi bu mesajı beğendi.

Genç Yazılımcı

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
Hosgeldiniz.

• Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 10 / 1
  • Ticaret 10, (%100)
Teşekkürler.

Genç Yazılımcı

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Aramıza hoşgeldiniz. :) İyi forumlar dilerim.
mgcanturk

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 10 / 1
  • Ticaret 10, (%100)
Teşekkür ederim. Size de iyi forumlar. :)

Genç Yazılımcı
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al