Aranıza hızlı bir giriş yaptım mı yoksa normal bir giriş mi yaptım bilemem orası sizin takdirinize kalmış birşeydir :) Uzun zamandır Web Masterlığa pek fazla bakmıyordum başka işlerim dolayısıyla.
Fakat Anonymous'un Türkiye'ye saldırıcağını duyunca biraz canım sıkıldı zaten gerekli cevabı anonymousa önceden hosting sağlayıcılarının dblerini çalarak domainlerini blocke ederek cevabını vermiştik ve akıllanmadılar yine gelicekler. Bizde hazırda bekleyeceğiz gelecekleri varsa görecekleride var :)
Bir Türkiye turuna çıkayım dedim bir sürü kurum, devlet ve şirket sitelerinde açıklar bulduk. Hepsine uyarı maili attık fakat ne yazık ki pek fazla kaale alındığımız söylenemez kaale alınmaktan kastımız bir teşekkür maili beklemek değil bizim için açığı kapatsınlar yeter. Fakat bunu bile yapmıyorlar ve bu bizim içimizi parçalıyor.
Ben yaklaşık olarak 6-7 senedir internetle uğraşıyorum hiçbir zaman webmaster forumuna girmedim. Herşeyi araştırarak öğrendim ki en temiz ve kalıcı bilginin böyle kazanıldığının savunan birisiyimdir. Amacım buradan sizlere bazı güncel sorunları bildirip önlem almanızı sağlam umarım yanlış olarak tanınmam ve sizlerde bu uyarıları göz önüne alır ve sisteminizdeki açıkları giderirsiniz. 6-7 senedir WM'likle uğraşıyorum fakat yaşım hepinizden küçüktür 18 yaşındayım. Hepiniz bu çocuğu ne dinleyecez diyorsunuzdur fakat unutmayın bilgi yaşla değil araştırma, merak ve ilgiyle gelir. Benim amacım burada ego tatmini filan değildir. Benim amacım Ülkemin Siber Saldırılara karşı savunmasız değil bir kalkanı elinde bulundurmasıdır. Eminim ki hep birlikte seviyemizi arttıracağız. Bu forumun amacı zaten bilgi paylaşımı değil mi o zaman hadi paylaşalım.
Kendinize İyi Bakın...
Muhammet Dilmaç,
muhammetdilmac@odablog.net
Not: Dediğim gibi 18 yaşındayım lise son öğrencisiyim YGS-LYS olduğu için haftada 1 gün girebileceğim bu bir günüde paylaşımlarla geçirmeyi düşünüyorum...