Merhaba arkadaşlar.
Yeni topluluk blogum olan Mekanik Kumpas içeriklerini wmaracın'da da siz değerli arkadaşlarıma getirmek istiyorum.

Destek olmak isterseniz facebook sayfamızı beğenebilirsiniz.

Geliştirilen mikro ölçekteki robotlar çeşitli görevleri gerçekleştirmesi için manyetik alan kullanılarak kontrol edilebilmekte.



Gelişmekte olan mili- ve mikro- ölçekteki teknolojiler, tıp ve biyoteknoloji gibi alanların ihtiyaç duyduğu mikro sistemler uygulamalarına yeni başarılar ve kademeler ekliyor. Toronto Üniversitesinde çalışan araştırmacıların geliştirdiği milimetrik ölçeğe sahip robot, bir oyun kolunun tetiklediği manyetik alan yardımıyla tahrik edilip, hassas ölçekteki hareketleriyle görevini tamamlıyor. Geliştirilen robotlar, zıplama, bükülme, hareket etme ve hatta objeleri kaldırma yeteneğine bile sahip.

Veritasium Youtube Kanalında paylaşılan mini robotların etkileşimleri, bu robotların kullanılabilecekleri çeşitli alanlardaki potansiyel uygulamalara ışık tutuyor. Öyle ki, objelerle etkileşime geçme gücüne dahi sahip olan bu robotlar, araştırmacıların gerçek objelerle simule ettiği tetris oyununu oynatmayı dahi başarmış. Aşağıda sunulan videonun 1:00 dakikasında ilgili oyunu görebilirsiniz.

Her ne kadar eğlenceli bir video ile ortaya atılmış bir çalışma da olsa, bu robotların ilerleyen süreçte bloklar halinde üretilmiş hücreleri kullanarak insan organları oluşturma amacıyla kullanılabileceği bir konsept hayal ediliyor.

Geliştirilen bu mili-ölçekli robotlar, önceden mıknatıslanmış ferromanyetik parçacıklar etrafında merkezlenmiş ustaca bir 3D printing tekniği kullanılarak imal edilmiş. Aşağıdaki videodan mili-ölçekli robotların kullanımlarını izleyebilirsiniz.



Kaynak: http://mekanikkumpas.com/inovatif-haberler/3d-printed-mini-robotlarla-tetris-oyunu/