3D yazıcılarda diğer tüm teknolojik aletler de olduğu gibi sürekli geliştiriliyor. Bu yazıcıların günümüzdeki halleriyle yapabileceklerimiz tamamen hayal gücümüze bağlı. 3D Yazıcı ile neler yapılabilir sorusunun yanıtını ararken araba üretildiğini gördükten sonra bu kanıya vardım. Araba örneği dışında neler yapıldığıyla ilgili birkaç örnek verirsem biraz daha konunun aklınızda canlanmasını sağlarım diye düşünüyorum.

3 Boyutlu Yazıcı İle Ayakkabı Yapmak

Evet yanlış okumadınız, istediğiniz tasarımı kendiniz çizerek veya bir yerlerden hazır tasarımlar satın alarak kendi ayakkabınızı yapabilirsiniz. İnternetten sipariş verenler için ayakkabım ayağıma uymadı, ayakkabım ayağıma vuruyor ve küçük geldi gibi sıkıntıları tamamen ortadan kaldıran bir yöntem diyebiliriz. Düşünsenize ayakkabınızın fırından yeni çıktığını.

3 Boyutlu Yazıcı İle Engelleri Aşın

Engelli insanların sağlık problemlerinin giderilmesinde yardımcı olan ekipmanları tasarlamak için 3 boyutlu yazıcılar mükemmel bir araç. Kol, bacak gibi bir çok uzuv üretildiği gibi, dış engellerin dışında iç sağlık problemleri olanlar içinde aort kapakçığı ve aort damarı üretildi. Bu aletin insan hayatında bu kadar büyük bir etkiye sahip olmasını ancak hayatı yaratan tarafından verilmiş güzel bir nimet olarak açıklayabiliyorum.

3B Yazıcı İle Kendi Gitarınızı Tasarlayın

Müzik severler için kendi göz zevklerine uygun bir gitar tasarlamak, keyif verici olsa gerek. Elinizde 3d yazıcı varsa, neler yapabilirim diye düşünüyorsanız ve müzikle aranız iyiyse kesinlikle buradan başlayabilirsiniz. Çizim konusunda tecrübeleriniz varsa hemen çizmeye başlayabilir, eğer yoksa başkalarının tasarladığı çizimleri indirip biraz özelleştirip 3 boyutlu yazıcı ile hayalinizdeki gitarı tasarlamaya başlayabilirsiniz.

Gördüğümüz gibi 3D yazıcı ile neler yapılabilir sorusunu çocuğumuzun oyuncak ihtiyacını gidermekten bir insan iskeletinin hasar görmüş parçasını onarmaya kadar giden hayal gücümüzle yanıtlandırdık. 3D yazıcı ile neler yapılabilir diye hala aklınızı kurcalayan bir soru varsa ve hayal kuramıyorum diyorsanız, hayatınızdaki problemlere ve ihtiyacınız olan şeylere bakmanız en iyisi olacaktır. Aklınıza ne geliyorsa tasarlamak/üretmek sizin elinizde. İlerleyen yıllarda 3 boyutlu yazıcıların bir nesneyi üretme süresinin de kısalacağını göz önünde bulundurursak, artık herkes bir çok ihtiyacını kendi kendine giderecek gibi görünüyor. 3B yazıcılarla ilgili gelişmeler için bizi takipte kalın...


Kaynak: http://www.indiriyo.xyz/2017/06/3d-yazici-ile-neler-yapilabilir.html