Gün geçmiyor ki teknoloji piyasası ve belirtilen süreçler doğrultusunda piyasa da bir takım değişiklikler çıkmasın. Özellikle teknoloji dünyası her zaman yenilenen ve değiştirilebilen bir takım sistemli ve belirlenmiş değişimler yapmaktadır. Son olarak Android menü tuşlarını yenilemektedir.

Yenilecek menü tuşları ile birlikte yeni modelinin piyasaya sürülecek olması ve bu modelin değerlendirilecek olması planlanmaktadır. Bu durum ile birlikte diğer markalarda da başlayan ve Android sürümünde de meydana gelen çok fazla değişim modelinin ortaya çıkmaması ile birlikte yeni nesil modellerin sistemli ve düzenlenebilir bir şekilde çıkması bununla birlikte farklı modellerin yeni nesil bir sistemle değişiklik yansıtması önemli bir durumu ortaya koymaktadır.

Artık çok farklı model yenilemesi gibi değil ama içerisindeki aksesuar veya belirli teknolojilerinin yer değiştirilip yeni anlamda piyasaya sunulması gibi bir durum ortay konmaktadır. Çünkü akıllı sistem teknolojisi çok gelişti bundan sonra ancak farklı bir tasarım ortaya koymak ve buna yönelik belirli bir piyasa hacmi oluşturmak çok önemlidir. Bu durum ile birlikte genel piyasa koşulları sonucunda bir takım farklı yeniliklerde Android te ortaya konacaktır. Navigasyon barında da bir takım değişikliklerin yapılması planlanmaktadır. Yeni gelecek menü tuş takımı farklılaştırılmış bir formda oluşturulacak ve piyasaya sunulacaktır. Özellikle tuş takımına basılı tutunca değişik ve insanların beğeneceği bir animasyon karşımıza çıkacaktır.

Bu durum ile birlikte ortaya çıkacak olan bu menünün yeni tasarım ile mi veya farklı bir modelde geleceği ise bilinmiyor menü ve tuş takımı değişimi olacak ama ekran görünümüne yönelik yeniliğin gelip gelmeyeceği tartışılan bir konu olarak karşımızda duruyor. Sonuç olarak yenilecek bir takım iç yapısı olacağı kesinlik kazanmış ve tercih edilme noktasında da Android işletim sistemini öne çıkarmak istenmektedir.

Kaynak: http://muratozay.com/android-menu-tuslari/