Geçtiğimiz dönemlerde Google tarafından başlatılmış uygun fiyatlı cihaz üretimine dayanan projeyi bir çoğumuz duymuştu. Android One projesi olarak bilinen ve Google’ın liderliğini üstlendiği proje için çok büyük bir adım atıldı. Android One projesiyle gelecek olan cihazlar, Android 5.1 Lollipop işletim sistemine sahip olacak.



Düşük fiyatta daha fazla cihaz elde edilmesine dayanılan ve Google’ın liderliğini üstlendiği Android One Projesi’nde Filipinler projeyi hayata geçiren altıncı ülke olarak göze çarpıyordu. Proje için bir adım daha atmış olan Google, bu seferki hamlesini Filipinler üzerine oynadı.

Google’ın Filipinler piyasasında yer alan Cherry ve MyPhone cihazları için Android One programının bütçesini genişletmiş olması, proje adına büyük bir adım sayılıyor. Bahsi geçen bu iki cihaz, tipik orta seviyeli Android One özelliklerine sahip olmalarıyla dikkat çekiyor.



MyPhone Uno ve Cherry One isimleriyle piyasaya sürülecek olan telefonların, şu an kimsenin sahip olmadığı Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle gelecek olmaları da oldukça ilgi çekici. Haftaya indirimde olması beklenen telefonlar, giriş seviyesi özellikleri taşıyacaklar. Android 5.1 Lollipop’un ise tam bir kesinliği yok, Google her ne kadar saklamaya çalışsa da cihazların gerçekleştirilmiş demoları Android 5.1 Lollipop’un varlığını ortaya çıkarmış durumda.

Android One Cihazlarında Yer Alacak Teknik Özellikler



  1. 4.5 inç LCD ekran (854×480)

  2. Dört çekirdekli MediaTek MT6582 İşlemci

  3. 1GB RAM

  4. Çift Sim

  5. 3G Bağlantısı

  6. 5MP Arka Kamera, 2MP Ön Kamera

  7. 1700mAh Batarya

  8. 4GB Depolama alanı




Kaynak: Android One Lollipop 5.1 Kullanacak