İnternet kullanıcılarına sunulan ankette ‘Hangi akıllı telefon’un kamerası daha iyi?’ sorusuna verilen İnternet kullanıcılarına cevabına göre;

Telefon pazarının çok kızıştığı bu yıllarda üretici firmalar, daha hafif ve ince kasa yapısı, batarya gücü ve kamera donanımıyla telefon kullanıcıların dikkatini çekmek istiyor. Son zamanlarda telefonların ön kameralarını 5 Megapiksel ve üzeri yaparak ayriyeten flaş özelliği ekleyerek Selfie özelliğini ön planda tutuyor.

Kullanıcılar bir süre önce telefonların kızaklı mı yoksa düz mü olacağına bakarken, simdi ise; işlemci gücü, incelik ve hafif kasa özelliği gibi özelliklere bakıyor. Özellikle telefonlarda Selfie çılgınlığından sonra kameraların Megapikselleri çok daha önem kazandı. Telefonlar arası sıkı rekabetin yaşandığı bu zamanlarda Phonearena kullanıcıların akıllı telefonların kameralarını karşılaştırmasını istedi.

Aynı mekanda çekilen fotoğrafları sitesine koyan ve anket haline getiren Phonearena sitesi, yapılan anketin sonucunu yine kendi sitesinde yayımladı. Iphone 6, Galaxy S5, Sony Xperia Z3, Galaxy Note 4 ve LG G3 gibi telefonların olduğu anket sonucuna göre anket birincisi, Samsung Galaxy Note 4 oldu.

Kaynak: En iyi kameraya sahip olan cep telefonu