Apple Etkinliği WWDC 2015 San Francisco’ da gerçekleşti ve etkinlikte Apple kendi Akılı telefonları için tasarladığı Mobil işletim sitemi olan İOS yeni versiyonunu WWDC 2015 yenilikleri tanıtıldı.

Apple’ın mobil işletim siteminin yeni versiyonu ios 9 için Gelen yenilikler ağırlıklı olarak Kullanıcı deneyimini daha iyi halle getirme Performansı artırma ağırlıklı yenilikler oluyor. İos 9 ile Asistanımız Siri geçen yıla oranla %40 daha doğru yanıtlar vere bilecek artık ve siri'nin ara yüzü yenileniyor.



Siri’ye verdiğimiz komutlar ile siri bize hatırlatmalar yapa bilecek örnek; arabaya bindiğim de kaffe’mi almayı unutturma Siri komutunu verdiğimiz an siri arabamıza bindiğimiz an hatırlatma yapacak bize.Siri telefonumuza kulaklığımızı taktığımız an algılayacak ve dinlendiğimiz müziğin kaçıncı Dk kaldıysak oradan hemen başlata bilecek ve aracımıza bindiğimiz de siri algılayıp bize sesli kitap aça bilecek.Bir kişi bizi aradığın da e-postalara bakılarak kimin aradığını anlaya bilecek.



İos 9 Arama kısmı Spotlight bir arama yaptığımız da tüm uygulamada arama yapıyor ve tüm veri bilgileri taraya biliyoruz. Youtube arama yapıla biliniyor spotlight arama kısmından. Spotlight arama kısmına patates yazdığımız an yemek tarifi uygulamasın da otomatik arama yapıyor ve veriler gösteriliyor.Bütün uygulamaların arama kısımlarını Spotlight arama kısmından Kulana biliyoruz. Herşey Spotlight kısmında tek bir arama kısmı oluyor.


Beklenen özelik Bölünmüş ekran özeliği de geliyor ve bir siteyi ekranın sol tarafına koyup ekranın sağı tarafına da mesajlaşma uygulamamızı koya bileceğiz. iPad ve iPad mini Cihazlarına’da gelecek özelik.

Kaynak: http://www.teknolojiyle.com/apple-in-mobil-isletim-sistemi-ios-9-wwdc-2015-tanitildi/