-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** H**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Arkadaşlar nasip olursa 2-3 hafta sonra mac mini almayı planlıyorum. Önceden iMac tecrübem var fakat hayatımda hiç mac mini görmedim desem yalan olmaz. Birkaç sorum var:
• Cihazın optik sürücüsü var mı?
• Kutunun içi açılıyor mu? Açılıyorsa HDD'yi, RAM'i değiştirmek ya da yükseltmek mümkün mü?
• Lisanslı Adobe yazılımları (PS,AE,FW,DW,Flash ve AI) cihaz içerisinde kurulu geliyor mu? Yoksa satın mı almam gerekiyor?
• Son olarak; cihazı Amerika'dan sipariş edebiliyor muyum? Vergi masrafı ne kadar olur? Ne kadar sürede ulaşır buraya?
.
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Optik sürücüsü tabii ki var.
RAM değişimlerini Apple'da yaptırsan daha iyi olacaktır.
Adobe ile Apple karıştırılmamalıdır. Apple'ın ürünlerinin içinde Adobe lisanları olmaz.
Amerika'dan tabii ki sipariş edebilirsin ama gümrük ve vergi olaylarını incelemeni tavsiye ederim bunun yerine Apple Türkiye'den sipariş etmen daha karına olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Adobe bulunuyor olmasi apple dagitiyor demek degil. Apple bilgisayarlari vektorel tabanli oldugu icin, her grafiker apple tercih eder cunku apple'in windowsu gectigi asil nokta grafik programlarindaki performansi. Kutuyu acarsan garanti pert. Eger kendin degistirmek istersen mac mini ozel olculere sahip bir cihaz. Hic acmadim ama her urunle uyum saglayacagini zannetmiyorum. O boyuta ozel urunler kullaniliyordur
Grafikerler veya tasarimcilar genelde apple yi tercih ettigi icin adobe programlarini gormen normal
Amerikadan alirsan kesinlikle gumruge takilacak ve %20 + %18 + depo parasi. Kesinlikle turkiyeyi gececektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Bu Adobe olayını ilk kez duyuyorum ama içinde geliyorsa bir anlaşma olabilir belki. Bu konuyu merak ettim bilgisi olan bir arkadaş varsa aydınlatmasını bekliyorum.