Standartların Ötesine Erişin
Hiç olmadığı kadar soğuk

ASUS Mühendisleri GeForce GTX 700 serisi ekran kartlarını DirectCU II soğutucuları ile donattılar. ASUS ekran kartları için özel olarak hazırlanan bu soğutma sistemi, ısıyı hızlıca uzaklaştırmak için bakır borular ve buna ek olarak hassas bir şekilde tasarlanmış, sessiz fanlar kullanıyor. % 30′a kadar daha serin ve üç kat daha sessiz çalışan bu soğutma sistemi oyunculara serin ve sessiz bir deneyim sunuyor.

ASUS GTX 700 DirectCU II modellerinin hepsinde GPU’ya doğrudan temas eden bakır borular yer alıyor. heatpipes_imgSerinin en üst modeli olan GTX 780 DirectCU II’de se bu bakır borular 8mm değil 10mm kalığında.
Bu özellik tek başına referans tasarıma kıyasla ısı dağıtımını % 40 daha artırıyor.
Bunun yanı sıra iki farklı fan tipini bir araya getiren CoolTech fanları da kesintsiz hava akımı sağlayarak sıcak havayı karttan uzaklaştırıyor.





En Güçlüğü Arayanlara

GPU kuvvetlendikçe ona aktarılan gücün dağıtımının verimli ve stabil olması daha da önem kazanıyor.

Super-Ally-Power-Katı-Kapasitör
Güç altyapısı iyi olmayan bir GPU uzun vadede kullanocıları hayaral kırıklığına uğratabiliyor. ASUS güç dağıtımı kulllanıcıları hayal kırıklığına uğratmıyor.

ASUS GTX 700 DirectCU II ekran kartlarında Super Alloy Power katı kapasitörleri, sağlam çekirdekli bobinler ve sağlam MOSFET’ler bulunuyor.

Özel formüllü malzemeler ısıya dayanıklılık sağlarken, yoğun yük altında bile sessiz ve stabil çalışmayı da sağlıyor. Bu sayede referans tasarıma göre 2,5 kat daha uzun ömür sunuyor. DIGI+ VRM, GTX 780 ve 770 DirectCU II modellerinde de yer alıyor.



ASUS’un sunduğu yenilikçi mühendislik örneklerinden biri de GTX 760 DirectCU II’de yer alan Direct Power mimarisi. Bu tasarım güç dağıtım kanallarını genişleterek elektronların güç bileşenleri ve GPU/VRAM arasında daha rahat hareket etmesini sağlıyor. Bunun sonucu olarak daha yüksek performans ve PCB üzerinde daha düşük ısı ortaya çıkıyor. Referans tasarım tek şeritli bir yol olarak düşünürsek, ASUS tasarımını çok şeritli şehirlerarası yola benzetebiliriz.



Bileşenlerin ve GPU arasında elektronların daha rahat akması için ekstra bir yol olarak kullanılabiliyor.

GPU Performansınızı Zirveye Taşıyın

ASUS GPU Tweak artık oyuncular ve hız aşırtmaya meraklı kullanıcılar arasında tanınan bir yazılım oldu. Yeni teknolojilerden faydalanmak için güncellenen yazılım size tam kontrol sunuyor. Sadece birkaç tıklama ile çekirdek ve bellek frekanslarını,voltaj değerleri ve fan hızlarını ayarlayabilirsiniz. Her oyun için ayrı profil belirleyebilir, güç ve sıcaklık sınırlarını koyabilirsiniz.



ASUS GTX 700 serisi ekran kartlarından alın, bilgisayarınız ve oyunlarınız size teşekkür etsin.

Bir sonraki incelemede görüşmek dileğiyle,esen kalın…

Kaynak; Asus GeForce GTX 700 DirectCU II Ekran Kartları İncelemesi…