Oyunları bilgisayara kurmadan, bilgisayarınızın çalıştırıp çalıştırmayacağını, oyunu kaldırıp kaldırmayacağını anlamanız çok kolay. Bilgisayarınızın hangi oyunları çalıştıracağını öğrenmek içi sizi yazımıza davet ediyoruz.



Bilgisayarınızın hangi oyunları açıp açmayacağını hiç merak ettiniz mi? Bu Soru – Cevap yazımızda, bilgisayarınızın hangi oyunları çalıştırıp çalıştırmayacağını nasıl öğrenebileceğinizi sizlere aktaracağız. Öncelikle bu servisi sağlayan bir internet sitesi olduğunu belirtelim. Ancak bu servisten faydalanmak için bilgisayarınızda Java yazılımının bulunması gerekiyor. İşletim sisteminize uygun olan Java sürümünüzü indirdikten sonra sadece oynamak istediğiniz oyunu listeden seçerek, bilgisayarınızın hangi oyunu çalıştırıp çalıştırmayacağını öğrenebilirsiniz.

System Requirements Lab tarafından sağlanan bu hizmetten faydalanmak için Chrome tarayıcı kullanmanızı öneriyoruz. Çünkü biz en hızlı sonuçları Chrome tarayıcıda aldık. Bu harika servisin ismi Can You Run It. Harika dememizin sebebi ise oyunları bilgisayarınıza yüklemeden, çalışıp çalışmayacağını anlayabiliyorsunuz. Aşağıda linkini verdiğimiz sayfaya girdikten sonra karşınıza bir açılır menü çıkıyor. Bu listeden, bilgisayarınızın çalıştırıp çalıştırmayacağını merak ettiğiniz oyunu seçmeniz gerekmekte. İster listeden seçin, isterseniz oyunun adını ilgili kutucuğa yazmaya başlayın :



Oyunu seçtikten sonra ise Can You Run It yazılı butona basmanız gerekmekte. Bu aşamada tarayıcınız sağ üstte “eklentiler engellendi” şeklinde bir uyarı verebilir. Bu uyarıya tıklayarak sitenin Java eklentisini çalıştırmasına izin verin. Aksi taktirde sonuçlar göremiyorsunuz :



Ve geldik son aşamaya. Bu aşamada bilgisayarımızın sahip olduğu teknik özelliklerle, oyunun ihtiyaç duyduğu minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimleri karşılaştırılıyor. Sol tarafında yeşil ikon bulunan tablolar bilgisayarınızın ilgili özelliğinin yeterli olduğunu, kırmızı işarete sahip olan tablolar ise yetersiz özellikleri gösteriyor.



Uzun yıllardır aktif olan bu servis sayesinde aslında yeterli teknik özelliklere sahip bir bilgisayarın sadece driver güncellemesine ihtiyaç duyduğu için oyunları çalıştırmadığına şahit olabilirsiniz. Bilgisayarınızın işlemcisi oyunlar için yeterli mi, ekran kartı yeterli mi, RAM yani sistem belleği yeterli mi, yeteri kadar boş alan var mı, ses kartınız oyunu destekliyor mu gibi kafanızdaki tüm soru işaretlerini sadece birkaç dakika içerisinde gidermeniz mümkün. Bilgisayarınızın hangi oyunları açıp açmayacağını öğrenmek için hemen burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : Bilgisayarım Hangi Oyunları Çalıştırır? - Teknovi