Bilişim teknolojileri; her türlü bilginin toplanmasında, bu verilerin işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir. Kamu ve özel sektör tarafından bilgi teknolojilerine yönelik yatırımların arttırılmasındaki temel hedef ve amaç, verimliliğin sağlanması ve rekabet gücü kazanmak. Bilgi teknolojilerinden yeteri kadar fayda sağlamayan kurum veya ülkelerin büyük ekonomiye sahip olması mümkün değildir.

Bilim Teknolojileri Kategorileri

Bilişim teknolojisi iletişim ve bilgisayar sistemleriyle bağlanabilen bilgi hizmetlerinin tamamı için kullanılan bir kavramdır. Biz bu kavramı sadece bilgisayar donanım ve yazılımlarıyla sınırlı tutamayız. Bilişim teknolojisinin kategorileri 4’e ayrılmaktadır bunlar;

Yazılım
Hizmetler
Donanım
Ekipmanlar

Bilişim teknolojileri nitelikli yeniliklere sebep olmaktadır. Bilişim teknolojileri ülkelerin yüksek düzeyde olmalarını belirleyebilecek kadar önemli devrimsel değişimlere sebep olmaktadır. Bilişim teknolojileri vasıtasıyla bilgiler insanlara hızlı bir şekilde ulaştırılabilmektedir.

kaynak