Being adlı üyeden alıntı
İşlemci olarak elbette intel ilk tercih olmalı fakat o kadar da takıntılı olmamak gerekiyor, şahsen ben sizin yerinizde olsam 1250 TL'lik olan modeli alırım. Yine de önemli olan bu bilgisayarla ne yapacağınızdır. Ben zaten Linux kullanıyorum yani boş yere Windows yüklü bilgisayara zaten ekstradan 200-300 TL vermem. Ayrıca grafik işlerim olmadığı ve sadece web işleriyle uğraştığım için 1250 TL'lik olan model bana gani gani yeterdi. Önemli olan işlemciden ziyade sizin ihtiyaçlarınızın neler olduğudur.
Dediğim gibi web ve bazen de grafik için. Benim de gönlümde intel var eskilerden gelen bir alışkanlık.
darkthepro adlı üyeden alıntı
intel ve nvidia her zaman kalitedir her daim öndedir, 2 sisteminde mobil ve masaüstü ürünleri performansı sonuna kadar verir, zira amd nin eksikleri çok ve mobil platformda çok kötü daha 2017 de yeni atılacak intel ve nvidia performans canavarı olmasına karşın parasıda bir o kadar fazladır
Aynen yani baktığın zaman ram ve hdd amd işlemcili pc de daha fazla ve fiyatıda uygun o yüzden intel geçse de gönlümden para önemli oluyor.
Ozi adlı üyeden alıntı
İntelciler ve AMD'ciler vardır. Bende intel'ciyim sunucu işinde hiç amd kullanmadım. Pc toplarkende hiç amd kullanmadım. Bencede intel'de 1-0 öncedir.
Amd artık kendini geliştiriyor da hala kararsızım teşekkürler.
Neden hocam çok kişiden duydumda bunu sebebi nedir bi türlü anlamadım ?
Bydogu adlı üyeden alıntı
erekaone :) amd kullanıyorum ekran kartım eskilerden 3 Ghz işlemci ve ekran kartım sorun olmasa oynayamıycağım oyun yok diyebilirim grafik programlarında da süper ayrıca intel sırf para sırf israf değişik değişik sorunlar çıkartıyo her bi modeli amd öylemi .. adamlar 4.5 Ghz işlkemci vardı yanılmıyor isem o şekilde bile pahalı intel bi yapmış 15 - 17 zıkkımını sırf para boşver israf kötüdür uygun olan işine yarayan al derim ben :)
... kolay gelsin ...
Aynı fikirde düşünüyorum ama amd nin hp de olması biraz sıkıntılı gibi hp ye saydırıyor herkes.
D3M1R adlı üyeden alıntı
ben hp stream 14 kullanıyorum. 1.00 ghz amd işlemcisi var, web/masaüstü programlama ve grafik işlerimi bu bilgisayarda halledebiliyorum. kaldıki üstte belirtmiş olduğunuz bilgisayarlarda dilediğiniz işlemleri rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. alttaki bilgisayarın fiyatına galiba freedos olduğundan dolayı işletim sistemi fiyatı eklenmemiş, eklense dahi 1,350-1,400 lira civarı birşey olurdu. tercihimi aşağıdaki bilgisayardan yana kullanırdım. :)
İşletim sistemi o kadar da önemli değil bizler için :D Amd daha kafama yatıyor ama yine de gelecek doyurucu bir cevaba göre karar vereceğim teşekkürler.