Fotoğrafçılığa benim gibi merakı olanların en büyük sorunlarından biriside fotoğraf makinesinin her zaman yanımızda bulundurmanın zorluğudur.
Neyse ki günümüzde akıllı telefonlar bu ihtiyacımızı aza indirdi.
Her ne kadar akıllı telefonlar bu ihtiyacımızı aza indirse de tüm ihtiyaçlarımızı doğal olarak karşılamıyor ve aksesuarlara gerek duyuyor.
Bunlardan biriside Lens kiti. Ufak bir araştırmadan sonra macro, balık gözü ve geniş açı lenslerin telefonlarda kullanabileceğimiz bir kit buldum.
Bu lensleri fotoğrafta gördüğünüz mandal sayesinde cep telefonunun kamerasına düzgünce takarak kullanabiliyoruz.
Kitte balık gözü ve geniş açı lens ilgimi çekmediği için sadece macro lensi kullanıyorum.
Kit ülkemizde 35 - 80 TL arasında ki fiyatlarla satılıyor. Ben kiti Alixpress’ten 6 Dolara aldım. Benim aldığımda yaklaşık 16 TL ye denk geldi ve ürünün bana ulaşması 3 haftayı buldu.
Kitte en çok macro lensi kullanıyorum ve memnunum. Çektiğim fotoğrafları çevremde paylaştığımda bu fotoğrafları telefonla nasıl çektin gibi sorularla çokça karşılaşıyorum. Düşünün artık ne denli kareler yakalandığını…