DÜNYADA BİR İLK-PROJEKSİYONLU KOL SAATİ
Merhaba arkadaşlar bu benim blogumdaki ikinci yazım.Daha bloga tam olarak alışamadım.Bir cümle kurarken bu kadar düşünen var mıdır? Bilemiyorum. :D Nasıl yazsam? Acaba şöyle desem garip olur mu? Böyle desem bişey olur mu? Gibi sorular kafamı bunaltıyor.Bu yazıda ise sizlere Dünyada Bir İlk olan Projeksiyonlu Kol Saati hakkında bilgiler vereceğim.
Öncelikle kullanıcılar,müşteriler,insanlar hangisini kullanırsanız, daha tam olarak akıllı kol saatlerine alışamadı.Bizler(en azından ben) ilk olarak Samsung da tanıdığımız akıllı kol saatlerinin daha sonra HTC,Sony,LG gibi ünlü şirketlerinde kendi ürünlerini tanıtmasıyla akıllı saat popülerliği arttı.Ama kullanıcılar ya akıllı saatlerin çok pahalı olmasından yakındı yada güncelleme sorunları olmasından dolayı bahaneler buldu.
Şimdi ise bu saatlerin dışında yeni bir ürün yurtdışında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.Ukrayna merkezli Michael Medvid adlı şirketin ürettiği, görünüşü çok hoş olan ve bakıldığında diğer akıllı saatlerden ayıramadığımız, Apple’ın iWatch adını vereceği tahmin edilen akıllı saatini andıran saatin, en önemli özelliği ise projeksiyon.Bu özelliği sayesinde bileğinizi yavaş bir şekilde sallayarak veya üzerinde bulunan butona bir kez dokunarak o anki saati öğrenebilirsiniz.Çalışmasıyla on saniye bilekte görülen saat daha sonra kayboluyor.Peki başka ne özelliği var bu saatin?
Bluetooth teknolojisini kullanan saat, bluetooth desteği bulunan telefon, tablet vs. teknolojik aletlerinize gelen Sms,Çağrı,E-posta gibi bilgileri de yine projeksiyon sayesinde bileğinize yansıtıyor.Cihazın yurtdışında yaklaşık olarak 140 $ gibi bir fiyata satışa sürülmesi bekleniyor.Tabi Türkiye’ye ne zaman geleceği meçhul olan saatin fiyatının 300-350 TL civarı olması bekleniyor.
Kaynak:DÜNYADA BİR İLK-PROJEKSİYONLU KOL SAATİ