Tesla’nın CEO’su Elon Musk borsa **************lığı yaptığı gerekçesiyle belli bir miktar para cezası ödedikten sonra şirketten istifa edeceği açıklandı.

Tesla Motors son zamanlarda en çok ilgi gören elektrikli araç üreten firmalardan biri haline gelmişken sarsıcı bir durumla karşı karşıya. Borsa **************lığı yaptığı gerekçesiyle soruşturmaya giren Elon Musk, soruşturma kapsamında kendisi ve şirket adına 40 milyon dolar büyüklüğünde ceza ödeyeceği belirlendi. Bu soruşturma sonunda verilen kararın ardından 45 gün içerisinde Tesla şirketinden de istifasını verecek. Yönetim kurulunu bırakacak olan Musk, CEO’luk görevine devam edeceği bildirildi.

Elon Musk bu olaydan sonra üç yıl boyunca şirketin yönetim kurulunda başkanlığa aday olamayacak.

Yapılan açıklamaya göre Elon Musk, davadaki suçlamaları kabul ya da reddetmeden kendisi ve şirketi adına 20’şer milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

13 Ağustos tarihinde Musk tarafından atılan bir tweet içeriğinde Tesla’yı hisse başına 420 dolar teklifle New York borsasından çekme planını yönetim kuruluna yönelttiğini paylaşmıştı. Ayrıca Suudi Arabistan varlık fonunun da kendisiyle 2017 yılının başından beri Tesla’yı borsadan çekme konusunda görüştüğünü aktarmıştı.

Elon Musk tarafından yapılan ilk açıklamanın ardından bugüne kadar Tesla’nın hisseleri yüzde 20 düştü, bu süreçte şirketin piyasa değeri de 12,2 milyar dolar azaldı.

Kaynak: Technosfer