eSIM Nedir? Adım Adım eSIM Dönemine Gidiyoruz!

KAYNAK: http://mobilcem.com/esim-nedir-adim-adim-esim-donemine-gidiyoruz.html

SIM kartı konusunda bir çağ kapanıyor ve yeni bir çağ açılıyor! Bu yeni çağın mimarı ise eSIM teknolojisi olacak! Adım adım kullanıma hazır hale geliyor!

Mobil cihaz sektörüne ufak bir göz gezdirdiğimizde, yeni çıkan cihazların gün geçtikçe daha da gelişmiş özellikler ile karşımıza çıktığını görebiliriz fakat hala eSIM teknolojisine geçmememizi bir hayal kırıklığı olarak isimlendirebiliriz.

Piyasaya çıkan cihazların direk olarak içine gömülü şekilde olan SIM teknolojisi, hücresel şebeler ile güçlü şekilde bağlantı kurmanızı sağlıyor. Bu teknoloji için 2013 yılından beri kullanıcılar için hala ciddi bir adım atılmamıştı.

Bu durumu ise geçtiğimiz yıl içinde birden fazla cihaza destek vermek için güncelleme yapan GSM Alliance (GSMA) bozdu ve eSIM teknolojisine dair olarak görebileceğimiz ilk somut adım ortaya çıktı. Sonrasında Microsoft, Intel ve Qualcomm iş ortaklığına giderek eSIM teknolojisine dair çalışmalar yürütmeye başlamışlardı ve artık atılan adımlardan sonra, e-SIM teknolojisine geçmemize çok az bir süre kaldı.



Peki eSIM Nedir? Nedir Yahu Bu eSIM?

eSIM kart teknolojisi, adını “embedded SIM” açılımından almaktadır. Bu açılımın anlamı ise cihaza gömülü SIM kartı olarak söylenebilir. Bu teknoloji ile SIM kartları cihazlardan çıkarılmayacak. Çıkarılmasına da gerek kalmayacak. Cihazların içerisinde var olarak gelecek SIM kartları, bütün operatörlerle uyumlu olacak ve sıkıntısız şekilde çalışacak. Bu teknoloji sayesinde numara taşımak veya operatör değiştirmek için SIM kartını değiştirmek zorunda kalmayacağız.

Şuan için T-Mobile ve AT&T, eSIM teknolojisi konusunda Microsoft ile çalışma içerisindeler ve GSMA da Mart ayının içinde yayınladığı güncelleme ile dünya üzerinde 800 civarı operatör firması için sadece mobil cihazlara değil, PC / Tablet gibi cihazlara yönelik olarak da bu desteği sunmuştu.

Yukarıda resmini gördüğünüz Samsung Gear S3, eSIM teknolojisine sahip ilk cihazlardan bir tanesi ve şuan e-SIM konusundaki beklenti, en geç 1 yıl içerisinde bu teknolojiye kesin olarak geçmemiz yönünde.

KAYNAK: http://mobilcem.com/esim-nedir-adim-adim-esim-donemine-gidiyoruz.html