Bildiğiniz gibi iPhone boykotu çağrısı sonrasında, Türkiye'deki yerli üretim telefonlarına dair ilgi tavan yaptı. General Mobile Başkanı, konuyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

ABD ile gerilen ilişkiler ve sürekli dalgalanan dolar kurları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin akıllı telefon piyasasında yerli üretime yönlenmesini istemişti. O günden beri çeşitli atılımlarda bulunan birçok yerli firma oldu. Onlardan biri olan General Mobile'ın başkanı Sebahattin Yaman önemli açıklamalarda bulundu.



An itibarı ile ülkenin en fazla satılan 3 yerli üretim telefonundan biri olduklarını belirten Yaman şu açıklamalarda bulundu:

"Yerli bir marka olarak Türkiye'de teknoloji geliştiren General Mobile, bugün yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış durumda. General Mobile dünyanın önde gelen mobil teknoloji şirketleri ile ortak çalışarak 33 ülkede faaliyet gösteriyor. İhracat yaptığı bazı ülkelerde kısa sürede ilk 5 markadan biri olma başarısını gösteren General Mobile, yaklaşık 50 milyon TL tutarında ihracat ile 2017'de toplam satışlarının yüzde 15'ini yurt dışı pazarlardan elde etti."



Bu sene içerisinde GM 8 ve GM 8 Go dışında iki yeni telefonlarını daha piyasaya süreceklerini açıklayan Yaman, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Bugün bin 257 çalışanıyla dünya liderliği yolunda ilerleyen şirketimiz, yıl sonuna kadar bin 500 çalışana ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarla teknoloji geliştirmek ve ihraç etmekten geçiyor. Bunu gerçekleştirebilmek için ise inovasyon ve Ar-Ge'nin önemi elbette çok büyük. Ar-Ge çalışmalarımıza 2017 yılında yaklaşık 15 milyon TL yatırım yaptık ve 2018 sonu itibarıyla ise yaklaşık 30 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ar-Ge Merkezimizde yılda en az 2 yeni model üretiyoruz"

Kaynak