Ancak geçtiğimiz günlerde tanıtılan Apple Watch ile ciddi bir rakip kazanan Android Wear üreticileri bu saatin sadece iPhone uyumlu olmasıyla biraz rahatlar. Fakat Google önemli bir adım atarak Apple'ı zor durumda bırakmak istiyor.
Android Wear kullanan birçok firma farklı tasarımlar ve özelliklerle ortaya çıktı. Fakat bir diğer yandan bu saatleri satın almak isteyen Apple kullanıcıları ise bu noktada sorun yaşıyorlar. Alabilecekleri saat türlerinde Android Wear bulunmayan akıllı saatler ve sadece Apple Watch alabilecek olan bu kullanıcılar büyük ihtimalle Apple Watch'a yönelecekler.
İşte tam bu durumu fark eden Google, Android Wear'a iOS desteği sağlamayı planlıyor. The Huffington Post haberine göre yakında Android Wear akıllı saatlerinin tümü iOS desteğine kavuşacak.
Böylelikle Apple kullanıcıları Apple Watch tekelinden çıkarak birçok seçenek ile beraber istedikleri tarzda ve özellikteki saatleri alabilecekler. Diğer bir yandan bu adım ciddi oranda Apple Watch satışını da etkileyebilecek bir hareket. Çünkü bu özelliğin Android Wear'a eklenmesiyle iOS kullanıcıları her ne kadar fazla özelliği bulunsa da tasarım ve fiyat konusunda Apple Watch yerine diğer markalara yönelebilecekler.
Ayrıca Pepple gibi kendi işletim sistemi olan ve iOS ve Android desteği sunan firmalar da yeni sistem üzerine çalışmak yerine Android Wear'a da geçerek Google'ın kasasının dolmasına ve kendi saatlerinin daha fazla rağbet görmelerini de sağlayabilirler.
Sonuç olarak çok ciddi ve önemli bir adım olabilecek Android Wear'a gelme ihtimali olan iOS desteği şu anda söylenti olsa bile Apple tarafında tedirginlik yaratacağı kesin.
KAYNAK