Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, android cihazlar için mobil tarayıcısı Google Chrome'a yeni güncellemeler getirdi. Google yeni güncellemesi ile kullanıcılarına farklı bir deneyim sunacak.

Google tarafından mobil cihazlar için kullanıma sunulan Google Chrome, yeni güncelleme ile tarayıcı özellikleri ve sekme grupları özelliklerinde bir yeniliğe imza attı. Google Chrome 88 güncellemesi ile gelen yeniliklere bir göz atalım.

19 Ocak tarihinden beri bazı kullanıcılarına yeni güncellemeyi sunan Google, tüm kullanıcılarına Chrome 88 güncellemesini sunmamıştı. Fakat bu özellikler iOS cihazlar tarafından bir süredir kullanılmaktaydı. Chrome 88 güncellemesi ile beraber tarayıcıda, tasarımsal olarak değişiklikler yapıldı. Mobil taracınızda açılan sekmeleri alt bölümde yuvarlak şekilde görebiliyorsunuz. Sekmeleri kapatmak istediğinizde sekme üzerindeki çarpı işaretine basmanız yeterli olacak. Alt kısımda yer alan sekmelerin kısayolları bir hayli küçük tasarlandığından, yanlış sekme kapatma ihtimalinizde bulunuyor. Yanlış sekmenin kapatılması durumunda geri alma ihtimaliniz var ancak bu durum bazı kullanıcılar tarafından eleştirilmekte.

Tarayıcının üst kısmında eski versiyonda olduğu gibi kaç sekmenin açık olduğunu görebiliyoruz. Pencerenin sağ bölümünde yer alan üç nokta işaretlerine basarak sekmeleri grupla yapabilirsiniz. Sekmelerin tümünü kapatmak için ise açılır menüden tüm sekmeleri kapat seçeneğine tıklamanız yeterli olacak.

Google Chrome 88 güncellemesi indirilen dosyaların daha kolay görüntülenmesinede olanak sağlıyor. Google tarafından yapılan güncelleme sekme içerisinde yeni sekmeler açmamıza izin veriyor.

Kaynak: https://teknolojio.com.tr/teknoloji-haberleri