Bilgisayarınızda hangi driverın yüklü olmadığını veya yüklü olduğunu öğrenmek istermisiniz? Bunu çok kolay iki yöntem ile sizlere anlatacağım. Direk konuya geçiyorum.

Birinci Yöntem:

Bilgisayarım’a girerek, sağ tuş özellikler diyoruz. Burada karşımıza bir pencere açılacaktır. O penceredeki sekmelerden Donanım sekmesine tıklıyoruz. Ve yine açılan bölümden, Aygıt Yöneticisi butonuna tıklıyoruz. Ve karşımızda, bilgisayarımızda yüklü olan herşey çıkıyor. Bu bölümde, yanında sarı renkte soru işareti bulunan aygıtlar, bilgisayarınızda yüklü olmayan driverlardır. Bunları internette aratarak kolayca indirebilirsiniz. Diğerleri de zaten, bilgisayarınızda yüklü olan aygıtlardır.

İkinci Yöntem:

İnternetten, driver bulma programı indirerek bilgisayarınızda eksik olan tüm driverları taratabilirsiniz. Benim sizler için önerdiğim güzel bir program var. Aşağıda linkini verdim. Onu indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra, bilgisayarınızı taratarak eksik driverları görebilirsiniz. Ayriyetten program, o eksik driverları indirebilmeniz için sizi bir siteye yönlendiriyor.

Driver Sorgulama Programını İndirmek İçin Tıklayınız

Kaynak: http://ilimal.org/hangi-driver-yuklu-hangisi-eksik-ogrenin/