10. nesil işlemcilerin yerini alacak olan yeni nesil işlemciler şimdiden teknoloji severleri meraklandırmaya başladı. Zaman geçtikçe de Intel 11. nesil ‘Tiger Lake’ işlemcilerinin çıkış tarihi, fiyatları ve daha birçok özelliğini bekleyenlerine sundu. Üstelik 10. nesil işlemciler yani ‘Ice Lake’lerin üstünden çok da vakit geçmemişken yeni nesil işlemciler şaşırttı. Gelen ek özellikler, yapay zeka iyileştirmeleri ve genel itibariyle hız artışları albenisini yaratmasında yeterli olmakta. Araştırmalar sonucunda da 10. nesil işlemcilere nazaran Intel Tiger Lake %20 ek performans sağlayabileceği de bilinenler arasında.
Intel 11. Nesil ‘Tiger Lake’ İşlemci Modelleri

Intel 11. nesil ‘Tiger Lake’ işlemcileri toplamda 9 adet model ile piyasaya sunulacak. Bunlardan üçü i7, dördü i3, ikisi de i5 işletim sistemine sahip olacak. Tiger Lake model listesi ise şu şekilde;
Core i7-1185G7
Core i7-1165G7
Core i5-1135G7
Core i3-1125G4
Core i3-1115G4
Core i7-1160G7
Core i5-1130G7
Core i3-1120G4
Core i3-1110G4
Her anlamda 10. nesile göre çok daha fazla performans verebileceği belirlenmiş işlemciler aynı zamanda daha iyi bir entegre grafik performansını da beraberinde getiriyor. Xe grafik mimarisine sahip Tiger Lake işlemciler şimdiden AMD Ryzen ve Intel Ice Lake işlemcilerinin yerini almakta gibi gözüküyor.

Intel Tiger Lake vs AMD Ryzen 7

Merak edilen bir diğer konu da Intel’in yeni işlemcisinin AMD Ryzen 7 CPU’su ile olan karşılaştırması oluyor. Aşağıdaki resimde de birçok popüler oyunda alınan FPS farkı oyunculara ve teknoloji severlere sunulmuş durumda. İşlemcinin çıkması ile beraber her şey daha da netleşecektir fakat verilen bilgiler ve özellikler şimdilik Intel’in üstün bir performans göstereceği yönünde. Bu durumda görülebilecek tek dezavantaj ise Intel’in genel anlamda ürünlerinin çok tuzlu olmasıdır. Yani anlayacağınız diğer birçok ürününde de olduğu gibi yüksek meblağlar karşılığında alınabilecek yüksek performanslı bir üründen bahsediyoruz. Fiyat ise halen net değil.


Kaynak : https://technesil.com/intel-11-nesil-tiger-lake-islemcileri-cikis-tarihi-ve-fiyatlari/